Prof. Dr. YEŞİM SOYER KÜÇÜKŞENEL


Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü


WoS Araştırma Alanları: Temel Bilimler (Sci), Yaşam Bilimleri (Life), Mühendislik Bilişim Ve Teknoloji (Eng)


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği


Yayınlardaki İsimler: SOYER KÜÇÜKŞENEL YEŞİM

Metrikler

Yayın

78

Yayın (WoS)

43

Yayın (Scopus)

40

Atıf (WoS)

1129

H-İndeks (WoS)

16

Atıf (Scopus)

1504

H-İndeks (Scopus)

18

Proje

38

Tez Danışmanlığı

21

Açık Erişim

18
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2004 - 2009

2004 - 2009

Doktora

Cornell University, Amerika Birleşik Devletleri

1999 - 2001

1999 - 2001

Yüksek Lisans

Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

1995 - 1999

1995 - 1999

Lisans

Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2009

2009

Doktora

TRANSMISSION AND EVOLUTION OF SALMONELLA

Cornell University

2001

2001

Yüksek Lisans

Beyaz üzümlerde ve üzüm sularında organik asit dağılımı

Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Yabancı Diller

C1 İleri

C1 İleri

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Akademik Ünvanlar / Görevler

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2011 - 2017

2011 - 2017

Yrd. Doç. Dr.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2010 - 2011

2010 - 2011

Yrd. Doç. Dr.

Harran Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2009 - 2010

2009 - 2010

Araştırma Görevlisi

Harran Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2009 - 2009

2009 - 2009

Uzman

Cornell University, Agriculture And Life Sciences, Food Science

2004 - 2009

2004 - 2009

Araştırma Görevlisi

Cornell University, Agriculture And Life Sciences, Food Science

Yönetimsel Görevler

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Anabilim/Bilim Dalı Başkanı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoteknoloji Anabilim Dalı

2018 - 2021

2018 - 2021

Anabilim/Bilim Dalı Başkanı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyokimya Anabilim Dalı

2013 - 2016

2013 - 2016

Bölüm Başkan Yardımcısı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

FOOD BIOTECHNOLOGY

Food Microbiology Lab

Yönetilen Tezler

2022

2022

Yüksek Lisans

Isolation and Characterization of Salmonella Bacteriophages

Soyer Y. (Danışman)

A.DENİZ(Öğrenci)

2015

2015

Yüksek Lisans

Formulation, characterization and antimicrobial effect of cinnamon oil nanoemulsions

SOYER Y. (Eş Danışman), ÖZTOP H. M. (Eş Danışman)

S.TUTKU(Öğrenci) Creative Commons License

2014

2014

Yüksek Lisans

Molecular characterization of Salmonella isolates from animals and various foods

SOYER Y. (Eş Danışman), AKKAYA M. (Eş Danışman)

B.DURUL(Öğrenci)

2014

2014

Yüksek Lisans

Salmonella surveillance on fresh produce and inactivation by high hydrostatic pressure

ALPAS H. (Eş Danışman), SOYER Y. (Eş Danışman)

E.GÜNEL(Öğrenci) Creative Commons License

Tasarladığı Dersler

Verdiği Kurs ve Eğitimler

2013 - 2013

2013 - 2013

Food Microbiology Workshop for Afghan Government Food Safety Personnel

Akademik Birimler - Kurs

Soyer Y.

2012 - 2012

2012 - 2012

Training on Foodborne pathogens: diagnostics, safety, bio-security, molecular typing and food protection

Akademik Birimler - Eğitim

Soyer Y.

2010 - 2010

2010 - 2010

Second International Molecular Methods in Food Microbiology Symposium and Workshop Series

Akademik Birimler - Eğitim

Soyer Y.

Makaleler

Tümü (44)
SCI-E, SSCI, AHCI (42)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (43)
Scopus (40)
TRDizin (3)
Diğer Yayınlar (1)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2023

2023

3. Salmonella'ya Karşı Faj Endolizinleri

Yetişkin S., Yücefaydalı A., Soyer Küçükşenel Y.

Viruses of Microbes 2023, Tbilisi, Gürcistan, 3 - 07 Temmuz 2023, ss.118, (Özet Bildiri) Creative Commons License

2007

2007

6. Comparative Genomic Analysis of 5 fully Sequenced Salmonella Genomes

SOYER Y., Orsi R., Sun Q., Wiedmann M.

Annual Meeting of the American Society of Microbiology, Toronto, Kanada, 21 - 25 Mayıs 2007

Kitaplar

2017

2017

1. Microbial Control of Milk and Milk Products

Güzel M., Soyer Y.

Microbial Control and Food Preservation, V.K. Juneja,H.P. Dwivedi and J.N. SofV.K. Juneja,H.P. Dwivedi and J.N. Sofos, Editör, Springer, London/Berlin , Washington, ss.255-280, 2017

2017

2017

2. Microorganisms Found in MPR and Packaged Produce and Their Detection Methods.

Acar S., Soyer Y.

Minimally Processed Refrigerated Fruits and Vegetables, F. Yildiz and R.C. WilF. Yildiz and R.C. Wiley, Editör, Springer, London/Berlin , Massachusetts, ss.653-685, 2017

2017

2017

3. Vulnerabilities, Threats and Gaps in Food Biosecurity

FLETCHER J., ALPAS H., HENRY C. M., HAYNES E., DEHNE H. W., MA L. M., et al.

Practical Tools for Plant and FoodBiosecurity Results from a European Network of Excellence, , Editör, Springer, 2017

2017

2017

4. Recent Outbreaks of Human Pathogens on Plants (HPOPs)on Fresh Produce – Lessons Learned from the Practice

ALPAS H., Yeni F., SOYER Y., FLETCHER J.

Practical Tools for Plant and Food BiosecurityResults from a European Network of Excellence, , Editör, Springer, 2017

2016

2016

5. Antimikrobiyal Koruyucular ve Bakteriyofajlar ile Kontrol

Bulut E., SOYER Y.

Temel Gida Mikrobiyolojisi, , Editör, Nobel, ss.489-503, 2016

Desteklenen Projeler

2023 - 2024

2023 - 2024

Kanatlı Etinde Gıda Kaynaklı Patojenlerde Yeni Gelişen Antimikrobiyal Dirençliliğin Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

SOYER KÜÇÜKŞENEL Y. (Yürütücü), YENİKÖYLÜ F.

2020 - 2022

2020 - 2022

Gıda Kaynaklı Salmonella entericada sefalosporin ve kinolon direncinin genomik karakterizasyonu

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

SOYER KÜÇÜKŞENEL Y. (Yürütücü), GÜZEL M.

2019 - 2022

2019 - 2022

Antibiyotiklere Alternatif: Bakteriyofajlar

TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı

SOYER Y. (Yürütücü)

2020 - 2021

2020 - 2021

Farklı Yetiştirme Metodlarından Elde Edilen Yumurtalarda Salmonella Tehdinin Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

SOYER KÜÇÜKŞENEL Y. (Yürütücü), KOÇ E.

2018 - 2020

2018 - 2020

GIDA KAYNAKLI PATOJENLERDE YENİ GELİŞEN ANTİMİKROBİYAL DİRENCİN BELİRLENMESİ

TÜBİTAK Projesi , 1002 - Hızlı Destek Programı

Soyer Y. (Yürütücü)

2018 - 2019

2018 - 2019

Salmonella izolatların Vuruşlu Alan Jel Elektroforezi (PFGE) kullanılarak serotiplendirilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

SOYER KÜÇÜKŞENEL Y. (Yürütücü), Güzel M.

2017 - 2017

2017 - 2017

ISIRGAN OTU EKSTRAKTIN GIDA ÜRÜNLERİNDE BİYOFİLM OLUŞTURAN BAKTERİLERİN ELİMİNASYONUNA OLAN ETKİLERİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

SOYER KÜÇÜKŞENEL Y. (Yürütücü)

2017 - 2017

2017 - 2017

TÜRKİYEDEKİ ATIK ÖRNEKLARİNDE BULUNAN SALMONELLA SPP.KARAKTERİZASYONU

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

SOYER KÜÇÜKŞENEL Y. (Yürütücü)

2014 - 2017

2014 - 2017

Çoklu İlaç Dirençli Salmonella İzolatlarındaki Plazmidlerin Çeşitliliği ve İletişim Kabiliyetleri

TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı

SOYER Y. (Yürütücü)

2014 - 2016

2014 - 2016

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/LİSANSÜSTÜ TEZ PROJESİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

SOYER KÜÇÜKŞENEL Y. (Yürütücü)

2014 - 2016

2014 - 2016

SALMONELLA’NIN BİYOFİLM ÜRETİMİNİN VE DEZENFEKTANLARLA İLE ETKİLEŞİMİNİN İNCELENMESİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

SOYER KÜÇÜKŞENEL Y. (Yürütücü), Cengiz S.

2014 - 2015

2014 - 2015

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/LİSANSÜSTÜ TEZ PROJESİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

SOYER KÜÇÜKŞENEL Y. (Yürütücü)

2014 - 2015

2014 - 2015

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/LİSANSÜSTÜ TEZ PROJESİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

SOYER KÜÇÜKŞENEL Y. (Yürütücü)

2014 - 2015

2014 - 2015

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/LİSANSÜSTÜ TEZ PROJESİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

SOYER KÜÇÜKŞENEL Y. (Yürütücü)

2014 - 2014

2014 - 2014

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/LİSANSÜSTÜ TEZ PROJESİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

SOYER KÜÇÜKŞENEL Y. (Yürütücü)

2014 - 2014

2014 - 2014

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/LİSANSÜSTÜ TEZ PROJESİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

SOYER KÜÇÜKŞENEL Y. (Yürütücü)

2014 - 2014

2014 - 2014

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/LİSANSÜSTÜ TEZ PROJESİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

SOYER KÜÇÜKŞENEL Y. (Yürütücü)

2014 - 2014

2014 - 2014

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/LİSANSÜSTÜ TEZ PROJESİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

SOYER KÜÇÜKŞENEL Y. (Yürütücü)

2013 - 2013

2013 - 2013

HAYVANSAL GIDALARDA YAYGIN BULUNAN PATOJENLERİN ALT TİPLENDİRİLMESİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

SOYER KÜÇÜKŞENEL Y. (Yürütücü), KYERE E. O., ZORLUCAN T. F., Ozer E.

2012 - 2013

2012 - 2013

Taze Meyve Ve Sebzelerde Yaygın Bulunan Patojenlerin Alt Tiplendirilmesi.

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

SOYER KÜÇÜKŞENEL Y. (Yürütücü), Polat O. G., Gunel E.

2012 - 2012

2012 - 2012

Moleküler Alt Tipleme Kapasitesi Kurulması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

SOYER KÜÇÜKŞENEL Y. (Yürütücü)

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Haziran 2020

Haziran 2020

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Şubat 2020

Şubat 2020

PLOS ONE

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Şubat 2019

Şubat 2019

BMC GENOMICS

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Bilimsel Projelerde Hakemlikler

Kasım 2021

Kasım 2021

TÜBİTAK Projesi

1002 - Hızlı Destek Programı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Türkiye

Ekim 2021

Ekim 2021

TÜBİTAK Projesi

1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Türkiye

Ekim 2021

Ekim 2021

TÜBİTAK Projesi

1002 - Hızlı Destek Programı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Türkiye

Eylül 2021

Eylül 2021

TÜBİTAK Projesi

1005 - Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Türkiye

Eylül 2021

Eylül 2021

TÜBİTAK Projesi

1002 - Hızlı Destek Programı, TUBİTAK, Türkiye

Mart 2021

Mart 2021

TÜBİTAK Projesi

1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Türkiye

Şubat 2021

Şubat 2021

TÜBİTAK Projesi

1002 - Hızlı Destek Programı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Türkiye

Ocak 2021

Ocak 2021

TÜBİTAK Projesi

3501 - Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Türkiye

Ocak 2021

Ocak 2021

TÜBİTAK Projesi

1005 - Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Türkiye

Eylül 2020

Eylül 2020

TÜBİTAK Projesi

1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, TÜBİTAK, Türkiye

Eylül 2020

Eylül 2020

TÜBİTAK Projesi

1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, TÜBİTAK, Türkiye

Eylül 2020

Eylül 2020

TÜBİTAK Projesi

2232 - Yurda Dönüş Araştırma Burs Programı, TÜBİTAK, Türkiye

Haziran 2020

Haziran 2020

TÜBİTAK Projesi

1005 - Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı, TÜBİTAK, Türkiye

Mayıs 2020

Mayıs 2020

TÜBİTAK Projesi

1002 - Hızlı Destek Programı, TÜBİTAK, Türkiye

Mayıs 2020

Mayıs 2020

TÜBİTAK Projesi

2219 - Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı, TÜBİTAK, Türkiye

Nisan 2020

Nisan 2020

TÜBİTAK Projesi

1002 - Hızlı Destek Programı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Türkiye

Nisan 2020

Nisan 2020

TÜBİTAK Projesi

1002 - Hızlı Destek Programı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Türkiye

Mart 2020

Mart 2020

TÜBİTAK Projesi

3501 - Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı, TÜBİTAK, Türkiye

Ocak 2020

Ocak 2020

TÜBİTAK Projesi

1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Türkiye

Bilimsel Danışmanlıklar

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Kurum veya Organizasyonlar İçin Yapılan Danışmanlık

Tarım ve Orman Bakanlığı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

2016 - 2020

2016 - 2020

Kurum veya Organizasyonlar İçin Yapılan Danışmanlık

Tarım ve Orman Bakanlığı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 1127

h-indeksi (WOS): 16