Eğitim Bilgileri
2004 - 2009
2004 - 2009Doktora
Cornell University, Amerika Birleşik Devletleri
1999 - 2001
1999 - 2001Yüksek Lisans
Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
1995 - 1999
1995 - 1999Lisans
Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2009
2009Doktora
TRANSMISSION AND EVOLUTION OF SALMONELLA
Cornell University
2001
2001Yüksek Lisans
Beyaz üzümlerde ve üzüm sularında organik asit dağılımı
Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Yabancı Diller
C1 İleri
C1 İleriİngilizce
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Akademik Ünvanlar / Görevler
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam EdiyorDoç. Dr.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2011 - 2017
2011 - 2017Yrd. Doç. Dr.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2010 - 2011
2010 - 2011Yrd. Doç. Dr.
Harran Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2009 - 2010
2009 - 2010Araştırma Görevlisi
Harran Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2009 - 2009
2009 - 2009Uzman
Cornell University, Agriculture And Life Sciences, Food Science
2004 - 2009
2004 - 2009Araştırma Görevlisi
Cornell University, Agriculture And Life Sciences, Food Science
Yönetimsel Görevler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorAnabilim/Bilim Dalı Başkanı
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoteknoloji Anabilim Dalı
2018 - 2021
2018 - 2021Anabilim/Bilim Dalı Başkanı
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyokimya Anabilim Dalı
2013 - 2016
2013 - 2016Bölüm Başkan Yardımcısı
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Yönetilen Tezler
2022
2022Yüksek Lisans
Isolation and Characterization of Salmonella Bacteriophages
Soyer Y. (Danışman)
A.DENİZ(Öğrenci)
2022
2022Doktora
An alternative way for reduction of Salmonella in poultry products: Bacteriophages
SOYER KÜÇÜKŞENEL Y. (Danışman)
M.GÜZEL(Öğrenci)
2022
2022Yüksek Lisans
Phage therapy against contamination of pathogenic Escherichia coli strains (O104:H4, O157:H7, and O26) during garden cress (Lepidium sativum Linn.) vegetation
SOYER KÜÇÜKŞENEL Y. (Danışman)
İ.İSKENDER(Öğrenci)
2022
2022Yüksek Lisans
Salmonella prevalence on eggs and prevention strategy by bacteriophage
SOYER KÜÇÜKŞENEL Y. (Danışman)
E.KOÇ(Öğrenci)
2022
2022Yüksek Lisans
Investigation of plasmid mediated colistin resistance phenotypically and genotypically in Salmonella and E. coli isolates in Turkey
SOYER KÜÇÜKŞENEL Y. (Danışman)
S.TOK(Öğrenci)
2022
2022Yüksek Lisans
Climate change and food safety: Assessment of the temperature impact on the attachment of Escherichia coli pathogroups on cress leaf
SOYER KÜÇÜKŞENEL Y. (Danışman)
H.SAMUT(Öğrenci)
2022
2022Yüksek Lisans
Genomic characterization of cephalosporin, quinolone and macrolide resistance in Salmonella enterica
Soyer Y. (Danışman)
D.KONYALI(Öğrenci)
2018
2018Yüksek Lisans
Characterization of plasmids from multi drug resistant Salmonella infantis isolates
SOYER Y. (Danışman)
S.ÖZLEM(Öğrenci)
2018
2018Yüksek Lisans
Conjugative transfer of antibiotic resistance genes from Salmonella enterica serovar infantis to Escherichia coli
SOYER Y. (Danışman)
A.CESUR(Öğrenci)
2018
2018Yüksek Lisans
Çoklu ilaç dirençli salmonella infantislerin plazmidlerinin karakterizasyonu.
SOYER Y. (Danışman)
S.Özlem(Öğrenci)
2018
2018Yüksek Lisans
Virulence and antimicrobial resistance genes transfer mechanism between salmonella strains by means of Salmonella genomic island 1
SOYER Y. (Danışman)
Ş.NAMLI(Öğrenci)
2016
2016Yüksek Lisans
Detection of antimicrobial effect of silver nanowires embedded in poly lactic acid (PLA) and filter paper on pathogenic bacteria
Ünalan H. E. (Eş Danışman), Soyer Y.
C.PERK(Öğrenci)
2015
2015Doktora
Phenotypic and genetic characterization of antimicrobial resistance in salmonella isolates from different sources in Turkey
SOYER Y. (Danışman)
S.ACAR(Öğrenci)
2015
2015Yüksek Lisans
Formulation, characterization and antimicrobial effect of cinnamon oil nanoemulsions
SOYER Y. (Eş Danışman), ÖZTOP H. M. (Eş Danışman)
S.TUTKU(Öğrenci)
2014
2014Yüksek Lisans
Surveillance study of Salmonella in fresh peppers (Capsicum annuum L.) and inactivation by high hydrostatic pressure treatment
SOYER Y. (Eş Danışman), ALPAS H. (Eş Danışman)
Ö.GÖZDE(Öğrenci)
2014
2014Yüksek Lisans
Klinik insan vakaları, klinik olmayan hayvan vakaları ve farklı gıdalardaki salmonella çeşitliliğinin vuruşlu alan jel elektroforezi (PFGE) kullanılarak moleküler düzeyde belirlenmesi.
SOYER Y. (Eş Danışman), ÖZCENGİZ G. (Eş Danışman)
E.Bulut(Öğrenci)
2014
2014Yüksek Lisans
Molecular characterization of Salmonella isolates from animals and various foods
SOYER Y. (Eş Danışman), AKKAYA M. (Eş Danışman)
B.DURUL(Öğrenci)
2014
2014Yüksek Lisans
Molecular evaluation and antimicrobial susceptibility testing of escherichia coli isolates collected from various food products in Turkey
SOYER Y. (Danışman)
E.OWUSU(Öğrenci)
2014
2014Yüksek Lisans
Subtyping of Salmonella isolated from human clinical and animal non-clinical cases, as well as different food samples using pulsed field gel electrophoresis (PFGE)
SOYER Y. (Eş Danışman), ÖZCENGİZ G. (Eş Danışman)
E.BULUT(Öğrenci)
2014
2014Yüksek Lisans
Salmonella surveillance on fresh produce and inactivation by high hydrostatic pressure
ALPAS H. (Eş Danışman), SOYER Y. (Eş Danışman)
E.GÜNEL(Öğrenci)
2014
2014Yüksek Lisans
Gıda ve hayvanlardaki salmonella izolat çeşitliliğinin moleküler düzeyde belirlenmesi.
SOYER Y. (Danışman)
B.Durul(Öğrenci)
Tasarladığı Dersler
Verdiği Kurs ve Eğitimler
2013 - 2013
2013 - 2013Food Microbiology Workshop for Afghan Government Food Safety Personnel
Akademik Birimler - Kurs
Soyer Y.
2012 - 2012
2012 - 2012Training on Foodborne pathogens: diagnostics, safety, bio-security, molecular typing and food protection
Akademik Birimler - Eğitim
Soyer Y.
2010 - 2010
2010 - 2010Second International Molecular Methods in Food Microbiology Symposium and Workshop Series
Akademik Birimler - Eğitim
Soyer Y.
Makaleler
2025
20251. Layer-by-Layer Coated Alginate Hydrogels with Antibacterial Activity Based on Bacteriophage and Curcumin Combination
Guren A., YÜCEFAYDALI A., GÜNDOĞDU D., Bozkurt A., BÜTÜN V., SOYER KÜÇÜKŞENEL Y., et al.
ACS Omega
, cilt.10, sa.30, ss.33108-33123, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20252. Effect of egg cultivation methods on Salmonella prevalence and the promising prevention strategy: bacteriophage therapy
Koç E., YETİŞKİN S., YÜCEFAYDALI A., Tunalier D., SOYER KÜÇÜKŞENEL Y.
Food Science and Biotechnology
, cilt.34, sa.10, ss.2361-2372, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20253. Detection and Whole-Genome Analysis of tigecycline resistant Escherichia coli in poultry and meat samples in Türkiye
KÜREKCİ C., Lu X., ŞAHİN S., CELİL B. G., SOYER KÜÇÜKŞENEL Y., YENİKÖYLÜ F., et al.
Poultry Science
, cilt.104, sa.2, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20244. Black-carrot drink şalgam as a habitat for spoilage yeasts
Safkan D., AĞIRMAN B., SAFKAN B., SOYER KÜÇÜKŞENEL Y., ERTEN H.
Fungal Biology
, cilt.128, sa.8, ss.2471-2478, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20245. Genomic analysis of Salmonella bacteriophages revealed multiple endolysin ORFs and importance of ligand-binding site of receptor-binding protein
Guzel M., YÜCEFAYDALI A., YETİŞKİN S., Deniz A., Yaşar Tel O., AKÇELİK M., et al.
FEMS Microbiology Ecology
, cilt.100, sa.7, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20246. Layer-by-layer assembly of chitosan/alginate thin films containing Salmonella enterica bacteriophages for antibacterial applications
Tidim G., Guzel M., Soyer Küçükşenel Y., Erel Göktepe İ.
Carbohydrate Polymers
, cilt.328, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20237. Phage Therapy Against Pathogenic Escherichia coli (O104:H4, O157:H7, and O26) Strains in Irrigation Water During Garden Cress (Lepidium sativum Linn.) Vegetation
Iskender I., Soyer Küçükşenel Y.
Foodborne pathogens and disease
, cilt.20, sa.12, ss.553-562, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20238. Genomic Characterization of Salmonella enterica Resistant to Cephalosporin, Quinolones, And Macrolides
Konyali D., Guzel M., SOYER KÜÇÜKŞENEL Y.
Current Microbiology
, cilt.80, sa.11, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20239. Climate change and food safety: Temperature impact on the attachment of Escherichia coli pathogroups on cress leaf
Samut H., Namli Ş., Ozdemir F. N., Çömlekçioğlu N., Soyer Y.
JOURNAL OF FOOD SAFETY
, cilt.43, sa.5, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
202310. Emerging Increase in Colistin Resistance Rates in Escherichia coli and Salmonella enterica from Türkiye
Tok S., Guzel M., SOYER KÜÇÜKŞENEL Y.
Current Microbiology
, cilt.80, sa.7, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
202311. Effect of Non-LAB Probiotics on Foodborne Enteric Pathogens: A Systematic Review
Yeni F., Samut H., Soyer Y.
Food Reviews International
, cilt.39, sa.4, ss.1827-1858, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202212. Microbial growth and attachment of Salmonella and enterohemorrhagic and enteroaggregative Escherichia coli strains on cress microgreens grown in peat soil system
Namli S., Samut H., Soyer Y.
BRITISH FOOD JOURNAL
, cilt.124, sa.11, ss.3765-3782, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202213. Investigation of class 1 integrons and virulence genes in the emergent Salmonella serovar Infantis in Turkey
Namli S., Soyer Y.
INTERNATIONAL MICROBIOLOGY
, cilt.25, sa.2, ss.259-265, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202214. Antibacterial activity of cinnamon oil against multidrug-resistant Salmonella serotypes and anti-quorum sensing potential
Kiymacia M., KAŞKATEPE B., Soyerc Y.
JOURNAL OF THE HELLENIC VETERINARY MEDICAL SOCIETY
, cilt.73, sa.1, ss.3707-3714, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202115. The effect of polyacid on the physical and biological properties of chitosan based layer-by-layer films
Saracogullari N., GÜNDOĞDU D., ÖZDEMİR F. N., SOYER Y., EREL GÖKTEPE İ.
COLLOIDS AND SURFACES A-PHYSICOCHEMICAL AND ENGINEERING ASPECTS
, cilt.617, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202016. Determination of colistin resistance in Escherichia coli isolates from foods in Turkey, 2011-2015
GÜZEL M., Avşaroğlu M. D., SOYER Y.
Food and Health , cilt.6, sa.3, ss.160-169, 2020 (TRDizin)
2019
201917. Genome analysis of antimicrobial resistance, virulence, and plasmid presence in Turkish Salmonella serovar Infantis isolates
Acar S., Bulut E., Stasiewicz M. J., SOYER Y.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY
, cilt.307, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
201918. Isolation and molecular characterization of Salmonella enterica and Escherichia coli from poultry samples
Cesur A., Ulutas S. O., Soyer Y.
TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES
, cilt.43, sa.3, ss.408-422, 2019 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2017
201719. Cinnamon oil nanoemulsions by spontaneous emulsification: Formulation, characterization and antimicrobial activity
YILDIRIM S. T., Oztop M. H., SOYER Y.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.84, ss.122-128, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201720. Phenotyping and genetic characterization of Salmonella enterica isolates from Turkey revealing arise of different features specific to geography
Acar S., Bulut E., Durul B., Uner I., Kur M., AVŞAROĞLU ERKAN M. D., et al.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY
, cilt.241, ss.98-107, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201721. How can we improve foodborne disease surveillance systems: A comparison through EU and US systems
Yenı F., Acar S., Soyer Y., Alpas H.
FOOD REVIEWS INTERNATIONAL
, cilt.33, ss.406-423, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201722. Vulnerabilities, Threats and Gaps in Food Biosecurity
Fletcher J., ALPAS H., Henry C. M., Haynes E., Dehne H. W., Ma L. M., et al.
PRACTICAL TOOLS FOR PLANT AND FOOD BIOSECURITY: RESULTS FROM A EUROPEAN NETWORK OF EXCELLENCE, VOL 8
, cilt.8, ss.61-75, 2017 (SCI-Expanded)
2017
201723. Microbial Control of Milk and Milk Products
Guzel M., SOYER Y.
MICROBIAL CONTROL AND FOOD PRESERVATION: THEORY AND PRACTICE
, ss.255-280, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201724. Recent Outbreaks of Human Pathogens on Plants (HPOPs) on Fresh Produce - Lessons Learned from the Practice
ALPAS H., Yeni F., SOYER Y., Fletcher J.
PRACTICAL TOOLS FOR PLANT AND FOOD BIOSECURITY: RESULTS FROM A EUROPEAN NETWORK OF EXCELLENCE, VOL 8
, cilt.8, ss.77-96, 2017 (SCI-Expanded)
2017
201725. Microorganisms Found in MPR and Packaged Produce and Their Detection Methods
Acar S. Y., SOYER Y.
MINIMALLY PROCESSED REFRIGERATED FRUITS AND VEGETABLES, 2ND EDITION
, ss.653-684, 2017 (SCI-Expanded)
2016
201626. Most Common Foodborne Pathogens and Mycotoxins on Fresh Produce: A Review of Recent Outbreaks
Yeni F., Yavaş S., Alpas H., Soyer Y.
CRITICAL REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND NUTRITION
, cilt.56, ss.1532-1544, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201527. Subtyping of Salmonella Food Isolates Suggests the Geographic Clustering of Serotype Telaviv
Durul B., Acar S., Bulut E., Kyere E. O., SOYER Y.
FOODBORNE PATHOGENS AND DISEASE
, cilt.12, sa.12, ss.958-965, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201528. Molecular evaluation and antimicrobial susceptibility testing of Escherichia coli isolates from food products in Turkey
Kyere E. O., Bulut E., AVŞAROĞLU ERKAN M. D., SOYER Y.
FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY
, cilt.24, sa.3, ss.1001-1009, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201529. Salmonella surveillance on fresh produce in retail in Turkey
Gunel E., Kilic G. P., Bulut E., Durul B., Acar S., Alpas H., et al.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY
, cilt.199, ss.72-77, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201430. Rapid and standardized methods for detection of foodborne pathogens and mycotoxins on fresh produce
YENI F., ACAR S., POLAT Ö., SOYER Y., ALPAS H.
FOOD CONTROL
, cilt.40, ss.359-367, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201331. Antimicrobial Drug Resistance Patterns among Cattle- and Human-Associated Salmonella Strains
SOYER Y., Richards J., Hoelzer K., Warnick L. D., Fortes E., McDonough P., et al.
JOURNAL OF FOOD PROTECTION
, cilt.76, sa.10, ss.1676-1688, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201032. The Prevalence of Multidrug Resistance Is Higher among Bovine than Human Salmonella enterica Serotype Newport, Typhimurium, and 4,5,12:i:- Isolates in the United States but Differs by Serotype and Geographic Region
Hoelzer K., Soyer Y., Rodriguez-Rivera L. D., Cummings K. J., McDonough P. L., Schoonmaker-Bopp D. J., et al.
APPLIED AND ENVIRONMENTAL MICROBIOLOGY
, cilt.76, sa.17, ss.5947-5959, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201033. Development and validation of a resistance and virulence gene microarray targeting Escherichia coli and Salmonella enterica
Davis M. A., Lim J. Y., Soyer Y., Harbottle H., Chang Y., New D., et al.
JOURNAL OF MICROBIOLOGICAL METHODS
, cilt.82, sa.1, ss.36-41, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201034. Pulsed-Field Gel Electrophoresis Diversity of Human and Bovine Clinical Salmonella Isolates
Soyer Y., Alcaine S. D., Schoonmaker-Bopp D. J., Root T. P., Warnick L. D., McDonough P. L., et al.
FOODBORNE PATHOGENS AND DISEASE
, cilt.7, sa.6, ss.707-717, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2009
200935. Genome wide evolutionary analyses reveal serotype specific patterns of positive selection in selected Salmonella serotypes
Soyer Y., Orsi R. H., Rodriguez-Rivera L. D., Sun Q., Wiedmann M.
BMC EVOLUTIONARY BIOLOGY
, cilt.9, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
2009
200936. Salmonella enterica Serotype 4,5,12:i:-, an Emerging Salmonella Serotype That Represents Multiple Distinct Clones
Soyer Y., Switt A. M., Davis M. A., Maurer J., McDonough P. L., Schoonmaker-Bopp D. J., et al.
JOURNAL OF CLINICAL MICROBIOLOGY
, cilt.47, sa.11, ss.3546-3556, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
2009
200937. Fecal shedding of, antimicrobial resistance in, and serologic response to SalmonellaTyphimurium in dairy calves
Alexander K. A., Warnick L. D., Cripps C. J., McDonough P. L., Grohn Y. T., Wiedmann M., et al.
JAVMA-JOURNAL OF THE AMERICAN VETERINARY MEDICAL ASSOCIATION
, cilt.235, sa.6, ss.739-748, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
2009
200938. Multilocus Variable-Number Tandem-Repeat Method for Typing Salmonella enterica Serovar Newport
Davis M. A., Baker K. N. K., Call D. R., Warnick L. D., Soyer Y., Wiedmann M., et al.
JOURNAL OF CLINICAL MICROBIOLOGY
, cilt.47, sa.6, ss.1934-1938, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
2009
200939. Emergence, Distribution, and Molecular and Phenotypic Characteristics of Salmonella enterica Serotype 4,5,12:i:-
Switt A. I. M., Soyer Y., Warnick L. D., Wiedmann M.
FOODBORNE PATHOGENS AND DISEASE
, cilt.6, sa.4, ss.407-415, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
2008
200840. Assessing genetic heterogeneity within bacterial species isolated from gastrointestinal and environmental samples: How many isolates does it take?
Dopfer D., Buist W., Soyer Y., Munoz M. A., Zadoks R. N., Geue L., et al.
APPLIED AND ENVIRONMENTAL MICROBIOLOGY
, cilt.74, sa.11, ss.3490-3496, 2008 (SCI-Expanded, Scopus)
2007
200741. Multidrug-resistant Salmonella typhimurium, Pacific Northwest, United States
Davis M. A., Besser T. E., Eckmann K., MacDonald J. K., Green D., Hancock D. D., et al.
EMERGING INFECTIOUS DISEASES
, cilt.13, sa.10, ss.1583-1586, 2007 (SCI-Expanded, Scopus)
2006
200642. Multilocus sequence typing supports the hypothesis that cow- and human-associated Salmonella isolates represent distinct and overlapping populations
Alcaine S. D., Soyer Y., Warnick L. D., Su W. -., Sukhnanand S., Richards J., et al.
APPLIED AND ENVIRONMENTAL MICROBIOLOGY
, cilt.72, sa.12, ss.7575-7585, 2006 (SCI-Expanded, Scopus)
2005
200543. Antioxidant activity of selected fruits and vegetables grown in Turkey
Karadeniz F., Burdurlu H. S., Koca N., Soyer Y.
Turkish Journal of Agriculture and Forestry
, cilt.29, sa.4, ss.297-303, 2005 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2003
200344. Organic acid profile of Turkish white grapes and grape juices
Soyer Y., Koca N., Karadeniz F.
JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS
, cilt.16, sa.5, ss.629-636, 2003 (SCI-Expanded, Scopus)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2023
20231. Antibiyotik Dirençliliğe Çözüm, Bakteriyofajlar : Salmonella Bakteriyofajı İzolasyonu
Yetişkin S., Yücefaydalı A., Ayan İ., Soyer Küçükşenel Y., Akkaya Ö. H., Türkoğlu A. Ö., et al.
2. Tek Sağlık Kongresi, Ankara, Türkiye, 22 - 24 Kasım 2023, (Yayınlanmadı)
2023
20232. Antibiyotik Dirençliliğe Karşı Çözüm, Bakteriyofajlar : E. coli Bakteriyofajı İzolasyonu
Yücefaydalı A., Yetişkin S., Soyer Küçükşenel Y., Ayan İ., Akkaya Ö. H., Türkoğlu A. Ö., et al.
2. Ulusal Tek Sağlık Kongresi, Ankara, Türkiye, 22 - 24 Kasım 2023, (Yayınlanmadı)
2023
20233. Salmonella'ya Karşı Faj Endolizinleri
Yetişkin S., Yücefaydalı A., Soyer Küçükşenel Y.
Viruses of Microbes 2023, Tbilisi, Gürcistan, 3 - 07 Temmuz 2023, ss.118, (Özet Bildiri)
2023
20234. Salmonella bakteriyofajlarının fenotipik karakterizasyonu ve tavuk etindeki uygulamaları
Yücefaydalı A., Yetişkin S., Güzel M., Yeniköylü F., Soyer Küçükşenel Y.
Viruses of Microbes 2023, Tbilisi, Gürcistan, 3 - 07 Temmuz 2023, ss.217, (Özet Bildiri)
2015
20155. Tarçın Yağı ile Hazırlanmış Mikroemülsiyon Nanoemülsiyonların Karakterizasyonu ve Antimikrobiyel Etkisnin İncelenmesi
Yıldırım S. T., SOYER Y., ÖZTOP H. M.
5. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 7 - 08 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)
2007
20076. Comparative Genomic Analysis of 5 fully Sequenced Salmonella Genomes
SOYER Y., Orsi R., Sun Q., Wiedmann M.
Annual Meeting of the American Society of Microbiology, Toronto, Kanada, 21 - 25 Mayıs 2007
Kitaplar
2017
20171. Microbial Control of Milk and Milk Products
Güzel M., Soyer Y.
Microbial Control and Food Preservation, V.K. Juneja,H.P. Dwivedi and J.N. SofV.K. Juneja,H.P. Dwivedi and J.N. Sofos, Editör, Springer, London/Berlin , Washington, ss.255-280, 2017
2017
20172. Microorganisms Found in MPR and Packaged Produce and Their Detection Methods.
Acar S., Soyer Y.
Minimally Processed Refrigerated Fruits and Vegetables, F. Yildiz and R.C. WilF. Yildiz and R.C. Wiley, Editör, Springer, London/Berlin , Massachusetts, ss.653-685, 2017
2017
20173. Vulnerabilities, Threats and Gaps in Food Biosecurity
FLETCHER J., ALPAS H., HENRY C. M., HAYNES E., DEHNE H. W., MA L. M., et al.
Practical Tools for Plant and FoodBiosecurity Results from a European Network of Excellence, , Editör, Springer, 2017
2017
20174. Recent Outbreaks of Human Pathogens on Plants (HPOPs)on Fresh Produce – Lessons Learned from the Practice
ALPAS H., Yeni F., SOYER Y., FLETCHER J.
Practical Tools for Plant and Food BiosecurityResults from a European Network of Excellence, , Editör, Springer, 2017
2016
20165. Antimikrobiyal Koruyucular ve Bakteriyofajlar ile Kontrol
Bulut E., SOYER Y.
Temel Gida Mikrobiyolojisi, , Editör, Nobel, ss.489-503, 2016
Desteklenen Projeler
2023 - 2024
2023 - 2024Kanatlı Etinde Gıda Kaynaklı Patojenlerde Yeni Gelişen Antimikrobiyal Dirençliliğin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
SOYER KÜÇÜKŞENEL Y. (Yürütücü), YENİKÖYLÜ F.
2020 - 2022
2020 - 2022Gıda Kaynaklı Salmonella entericada sefalosporin ve kinolon direncinin genomik karakterizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
SOYER KÜÇÜKŞENEL Y. (Yürütücü), GÜZEL M.
2019 - 2022
2019 - 2022Antibiyotiklere Alternatif: Bakteriyofajlar
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
SOYER Y. (Yürütücü)
2020 - 2021
2020 - 2021Farklı Yetiştirme Metodlarından Elde Edilen Yumurtalarda Salmonella Tehdinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
SOYER KÜÇÜKŞENEL Y. (Yürütücü), KOÇ E.
2018 - 2020
2018 - 2020GIDA KAYNAKLI PATOJENLERDE YENİ GELİŞEN ANTİMİKROBİYAL DİRENCİN BELİRLENMESİ
TÜBİTAK Projesi , 1002 - Hızlı Destek Programı
Soyer Y. (Yürütücü)
2018 - 2019
2018 - 2019Salmonella izolatların Vuruşlu Alan Jel Elektroforezi (PFGE) kullanılarak serotiplendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
SOYER KÜÇÜKŞENEL Y. (Yürütücü), Güzel M.
2017 - 2019
2017 - 2019Maitake (Grifola frondosa), Nameko (Pholiota microspora) ve Shiitake (Lentinula edodes) Ekstraktların Gıda Ürünlerinde Biyofilm Oluşturan Bakterilerin Eliminasyonuna Olan Etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
SOYER KÜÇÜKŞENEL Y. (Yürütücü), Cesur A.
2017 - 2017
2017 - 2017KANATLI ÇİFTLİKLERİNDE SALMONELLA'NIN AZALTILMASI İÇİN ALTERNATİF BİR YOL: ANTİMİKROBİYALLERİN YERİNE BAKTERİYOFAJLAR
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
SOYER KÜÇÜKŞENEL Y. (Yürütücü)
2017 - 2017
2017 - 2017ISIRGAN OTU EKSTRAKTIN GIDA ÜRÜNLERİNDE BİYOFİLM OLUŞTURAN BAKTERİLERİN ELİMİNASYONUNA OLAN ETKİLERİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
SOYER KÜÇÜKŞENEL Y. (Yürütücü)
2017 - 2017
2017 - 2017TÜRKİYEDEKİ ATIK ÖRNEKLARİNDE BULUNAN SALMONELLA SPP.KARAKTERİZASYONU
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
SOYER KÜÇÜKŞENEL Y. (Yürütücü)
2017 - 2017
2017 - 2017HASTALIK YAPICI GEN VE ANTİMİKROBİYAL GEN PROFİLİ TESPİTİ VE SALMONELLA SUŞLARI ARASINDA BU GENLERİN AKTARIM MEKANİZMASININ ARAŞTIRILMASI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
SOYER KÜÇÜKŞENEL Y. (Yürütücü)
2015 - 2017
2015 - 2017Sıcak Yemeklerin Raf Ömrünü Uzatmak İçin Buzdolabında Ideal Saklama Koşullarının Belirlenmesi ve Buna Uygun Özel Soğutucu Bölmenin Tasarlanarak Buzdolaplarına Uygulanması
TÜBİTAK Projesi
SOYER Y.
2014 - 2017
2014 - 2017Çoklu İlaç Dirençli Salmonella İzolatlarındaki Plazmidlerin Çeşitliliği ve İletişim Kabiliyetleri
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
SOYER Y. (Yürütücü)
2014 - 2016
2014 - 2016FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/LİSANSÜSTÜ TEZ PROJESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
SOYER KÜÇÜKŞENEL Y. (Yürütücü)
2014 - 2016
2014 - 2016SALMONELLA’NIN BİYOFİLM ÜRETİMİNİN VE DEZENFEKTANLARLA İLE ETKİLEŞİMİNİN İNCELENMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
SOYER KÜÇÜKŞENEL Y. (Yürütücü), Cengiz S.
2014 - 2015
2014 - 2015FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/LİSANSÜSTÜ TEZ PROJESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
SOYER KÜÇÜKŞENEL Y. (Yürütücü)
2014 - 2015
2014 - 2015FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/LİSANSÜSTÜ TEZ PROJESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
SOYER KÜÇÜKŞENEL Y. (Yürütücü)
2014 - 2015
2014 - 2015FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/LİSANSÜSTÜ TEZ PROJESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
SOYER KÜÇÜKŞENEL Y. (Yürütücü)
2014 - 2014
2014 - 2014FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/LİSANSÜSTÜ TEZ PROJESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
SOYER KÜÇÜKŞENEL Y. (Yürütücü)
2014 - 2014
2014 - 2014FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/LİSANSÜSTÜ TEZ PROJESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
SOYER KÜÇÜKŞENEL Y. (Yürütücü)
2014 - 2014
2014 - 2014FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/LİSANSÜSTÜ TEZ PROJESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
SOYER KÜÇÜKŞENEL Y. (Yürütücü)
2014 - 2014
2014 - 2014FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/LİSANSÜSTÜ TEZ PROJESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
SOYER KÜÇÜKŞENEL Y. (Yürütücü)
2013 - 2013
2013 - 2013SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDEN İZOLE EDİLEN ESCHERICHIA COLİ İZOLATLARININ MOLEKÜLER TİPLENDİRİLMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
SOYER KÜÇÜKŞENEL Y. (Yürütücü), KYERE E. O.
2013 - 2013
2013 - 2013HAYVANSAL GIDALARDA YAYGIN BULUNAN PATOJENLERİN ALT TİPLENDİRİLMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
SOYER KÜÇÜKŞENEL Y. (Yürütücü), KYERE E. O., ZORLUCAN T. F., Ozer E.
2013 - 2013
2013 - 2013KLİNİK İNSAN VE HAYVAN VAKALARI İLE GIDALARDAKİ SALMONELLA ÇEŞİTLİLİĞİNİN VURUŞLU ALAN JEL ELEKTROFOREZİ ( PFGE) KULLANILARAK MOLEKÜLER DÜZEYDE BELİRLENMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
SOYER KÜÇÜKŞENEL Y. (Yürütücü), BULUT E.
2013 - 2013
2013 - 2013GIDALARDAKİ VE KLİNİK HAYVAN VAKALARINDAKİ SALMONELLA İZOLAT ÇEŞİTLİLİĞİNİN MOLEKÜLER DÜZEYDE BELİRLENMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
SOYER KÜÇÜKŞENEL Y. (Yürütücü), DURUL B.
2013 - 2013
2013 - 2013TÜRKİYE'DE FARKLI KAYNAKLARDA BULUNAN SALMONELLA İZOLATLARININ ANTİMİKROBİYAL DİRENÇLİLİKLERİNİN FENOTİPİK VE GENETİK KARAKTERİZASYONU
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
SOYER KÜÇÜKŞENEL Y. (Yürütücü), YAVAŞ S.
2012 - 2013
2012 - 2013Taze Meyve Ve Sebzelerde Yaygın Bulunan Patojenlerin Alt Tiplendirilmesi.
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
SOYER KÜÇÜKŞENEL Y. (Yürütücü), Polat O. G., Gunel E.
2012 - 2012
2012 - 2012Moleküler Alt Tipleme Kapasitesi Kurulması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
SOYER KÜÇÜKŞENEL Y. (Yürütücü)
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Haziran 2020
Haziran 2020INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Şubat 2020
Şubat 2020PLOS ONE
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Şubat 2019
Şubat 2019BMC GENOMICS
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Bilimsel Projelerde Hakemlikler
Kasım 2021
Kasım 2021TÜBİTAK Projesi
1002 - Hızlı Destek Programı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Türkiye
Ekim 2021
Ekim 2021TÜBİTAK Projesi
1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Türkiye
Ekim 2021
Ekim 2021TÜBİTAK Projesi
1002 - Hızlı Destek Programı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Türkiye
Eylül 2021
Eylül 2021TÜBİTAK Projesi
1005 - Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Türkiye
Eylül 2021
Eylül 2021TÜBİTAK Projesi
1002 - Hızlı Destek Programı, TUBİTAK, Türkiye
Mart 2021
Mart 2021TÜBİTAK Projesi
1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Türkiye
Şubat 2021
Şubat 2021TÜBİTAK Projesi
1002 - Hızlı Destek Programı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Türkiye
Ocak 2021
Ocak 2021TÜBİTAK Projesi
3501 - Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Türkiye
Ocak 2021
Ocak 2021TÜBİTAK Projesi
1005 - Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Türkiye
Eylül 2020
Eylül 2020TÜBİTAK Projesi
1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, TÜBİTAK, Türkiye
Eylül 2020
Eylül 2020TÜBİTAK Projesi
1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, TÜBİTAK, Türkiye
Eylül 2020
Eylül 2020TÜBİTAK Projesi
2232 - Yurda Dönüş Araştırma Burs Programı, TÜBİTAK, Türkiye
Haziran 2020
Haziran 2020TÜBİTAK Projesi
1005 - Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı, TÜBİTAK, Türkiye
Mayıs 2020
Mayıs 2020TÜBİTAK Projesi
1002 - Hızlı Destek Programı, TÜBİTAK, Türkiye
Mayıs 2020
Mayıs 2020TÜBİTAK Projesi
2219 - Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı, TÜBİTAK, Türkiye
Nisan 2020
Nisan 2020TÜBİTAK Projesi
1002 - Hızlı Destek Programı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Türkiye
Nisan 2020
Nisan 2020TÜBİTAK Projesi
1002 - Hızlı Destek Programı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Türkiye
Mart 2020
Mart 2020TÜBİTAK Projesi
3501 - Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı, TÜBİTAK, Türkiye
Ocak 2020
Ocak 2020TÜBİTAK Projesi
1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Türkiye
Bilimsel Danışmanlıklar
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorKurum veya Organizasyonlar İçin Yapılan Danışmanlık
Tarım ve Orman Bakanlığı
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2016 - 2020
2016 - 2020Kurum veya Organizasyonlar İçin Yapılan Danışmanlık
Tarım ve Orman Bakanlığı
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye