Akademik Unvanlar
-
2008 - Devam Ediyor Prof. Dr.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
-
2002 - 2008 Doç. Dr.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
-
2000 - 2002 Yrd. Doç. Dr.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
-
1997 - 2000 Öğretim Görevlisi Dr.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Yönetimsel Görevler
-
2016 - 2022 Bölüm Başkanı
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
-
2005 - 2007 Bölüm Başkan Yardımcısı
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Akademi Dışı Deneyim
-
1997 - 1997 Misafir araştırmacı
Ohio State Univ.
Yönetilen Tezler
-
Extraction of dietary fiber from sour cherry (prunus cerasus l.) pomace and utilization in low-fat biscuit
ŞAHİN S. (Danışman)
D.BAŞKAYA(Öğrenci), Doktora, 2022 -
Encapsulation of caffeic acid in carob bean flour and whey protein-based nanofibers by electrospinning
ŞAHİN S. (Danışman), ŞÜMNÜ S. G. (Eş Danışman)
S.ZEREN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2022 -
Magnesium fortification in cakes by using double emulsions with legume flours
ŞAHİN S. (Danışman), ŞÜMNÜ S. G.
C.KABAKCI(Öğrenci), Doktora, 2022 -
Encapsulation of pea protein in alginate matrix by coldset gelation method and use of the capsules in fruit juices
Öztop H. M., Şahin S. (Eş Danışman)
-
Effects of microwave heating on electrospinning of carob bean flour based nanofibers
Şümnü S. G., Şahin S. (Eş Danışman)
-
Development of nanofiber based active packaging material by electrospinning technique and food validation
Şümnü S. G., Şahin S. (Eş Danışman)
-
Investigating the effect of quince seed powder on alginate hydrogels by magnetic resonance
Öztop H. M., Şahin S. (Eş Danışman)
-
Effects of fiber content and extrusion conditions on quality of pasta
-
Production and characterization of chickpea flour based biofilms containing gallic acid
ŞAHİN S. (Eş Danışman), ŞÜMNÜ S. G. (Eş Danışman)
-
Evaluation of the effects of legume flour incorporation into wafer sheets
ŞAHİN S. (Eş Danışman), ŞÜMNÜ S. G. (Eş Danışman)
-
Production of lentil flour and hydroxypropyl methylcellulose based nanofiber by using electrospinning method
Şümnü S. G., Şahin S. (Eş Danışman)
-
Characterization of pea flour based nanofibers produced by electrospinning method
ŞÜMNÜ S. G. (Eş Danışman), ŞAHİN S. (Eş Danışman)
-
Evaluation of different coating materials for encapsulation of phenolic compounds extracted from onion (Allium cepa) skin
ŞAHİN S. (Eş Danışman), ŞÜMNÜ S. G. (Eş Danışman)
-
Investigation of sensory and instrumental methods to predict shelf-life of jelly gums
ŞAHİN S. (Eş Danışman), ŞÜMNÜ S. G. (Eş Danışman)
-
Design of cinnamon oil coated active paper sheets
ŞAHİN S. (Eş Danışman), ÖZTOP H. M. (Eş Danışman)
-
Encapsulation of vitamin b1 using double emulsion method
ŞAHİN S. (Eş Danışman), ŞÜMNÜ S. G. (Eş Danışman)
-
Usage of multiple emulsions to design low fat ice cream
ŞAHİN S. (Danışman)
-
Effects of different flour, gum and protein types on quality of gluten-free cakes
ŞAHİN S. (Eş Danışman), ŞÜMNÜ S. G. (Eş Danışman)
-
Modeling of heat and mass transfer in microwave-infrared heating of zucchini
ŞAHİN S. (Eş Danışman), ŞÜMNÜ S. G. (Eş Danışman)
-
Effect of high pressure homogenization (microfluidization) on the quality of Ottoman strawberry (F.ananassa) juice
ŞAHİN S. (Eş Danışman), ÖZTOP H. M. (Eş Danışman)
Ç.HELİN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2015 -
Enhancement of storage stability of wheat germ oil by encapsulation
ŞAHİN S. (Danışman)
-
Yüksek basınçlı homojenizasyon (mikroakışkanlaştırma) işleminin Osmanlı çileği (F.ananassa) suyu üzerindeki etkisi.
ÖZTOP H. M.(Eş Danışman), ŞAHİN S. (Eş Danışman)
-
Dry aging application in home-type refrigerators
ŞAHİN S. (Danışman)
-
Assesment of pore development, oil and moisture distribution in frying
ŞAHİN S. (Eş Danışman), ŞÜMNÜ S. G. (Eş Danışman)
-
Development of lactose free dairy dessert
ŞAHİN S. (Eş Danışman), HAMAMCI H. (Eş Danışman)
-
Stability of double emulsions for food applications
ŞAHİN S. (Eş Danışman), ŞÜMNÜ S. G. (Eş Danışman)
-
Effect of different flours on quality of gluten-free wafer sheets
ŞAHİN S. (Eş Danışman), ŞÜMNÜ S. G. (Eş Danışman)
S.MERT(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2014 -
Encapsulation of rosemary essential oil
ŞAHİN S. (Eş Danışman), ŞÜMNÜ S. G. (Eş Danışman)
-
Development of functional cakes to be baked in microwave-infrared combination oven
ŞAHİN S. (Eş Danışman), ŞÜMNÜ S. G. (Eş Danışman)
-
Microwave-infrared combination drying of eggplants
ŞAHİN S. (Eş Danışman), ŞÜMNÜ S. G. (Eş Danışman)
-
Farklı un çeşitlerinin glütensiz gofret yaprağı kalitesine etkisi.
ŞAHİN S. (Eş Danışman), ŞÜMNÜ S. G. (Eş Danışman)
-
Development of gluten-free bread formulations for baking in infrared-microwave combination oven
ŞAHİN S. (Eş Danışman), ŞÜMNÜ S. G. (Eş Danışman)
-
Encapsulation of wheat germ oil
ŞAHİN S. (Eş Danışman), ŞÜMNÜ S. G. (Eş Danışman)
-
Microwave extraction of phenolic compounds from caper and oleaster
ŞAHİN S. (Eş Danışman), ŞÜMNÜ S. G. (Eş Danışman)
-
Microencapsulation of phenolic compounds extracted from sour cherry (Prunus cerasus L.) pomace
ŞAHİN S. (Eş Danışman), ŞÜMNÜ S. G. (Eş Danışman)
-
Effect of nanoencapsulation of purified polyphenolic powder on encapsulation efficiency, storage and baking stability
ŞAHİN S. (Eş Danışman), ŞÜMNÜ S. G. (Eş Danışman)
-
Usage of solar-spouted bed drier in the drying of parboiled wheat, corn and pea
ŞAHİN S. (Eş Danışman), ŞÜMNÜ S. G. (Eş Danışman)
-
Usage of microwave and ultrasound in the extraction of essential oils and phenolic compounds
ŞAHİN S. (Eş Danışman), ŞÜMNÜ S. G. (Eş Danışman)
-
Design of gluten free rice cake formulations for baking in infrared-microwave combination oven
ŞAHİN S. (Eş Danışman), ŞÜMNÜ S. G. (Eş Danışman)
-
Microwave assisted extraction of phenolic compounds from tomato and sour cherry pomaces
ŞAHİN S. (Eş Danışman), ŞÜMNÜ S. G. (Eş Danışman)
-
Effects of different batter formulations on physical and chemical properties of microwave and conventionally fried chicken fingers
ŞÜMNÜ S. G. (Eş Danışman), ŞAHİN S. (Eş Danışman)
-
Usage of spouted bed and microwave assisted spouted bed dryers in bulgur production
ŞAHİN S. (Danışman)
-
Optimization of roasting conditions of hazelnuts in microwave assisted ovens
ŞAHİN S. (Eş Danışman), ŞÜMNÜ S. G. (Eş Danışman)
-
Effects of xanthan and guar gums on quality and staling of gluten free cakes baked in microwave-infrared combination oven
ŞAHİN S. (Eş Danışman), ŞÜMNÜ S. G. (Eş Danışman)
-
Modeling of tempering of frozen potato puree by microwave, infrared assisted microwave and ohmic heating methods
ŞAHİN S. (Eş Danışman), ŞÜMNÜ S. G. (Eş Danışman)
-
Investigation of quality and staling of breads with different gum formulations baked in different ovens
ŞAHİN S. (Eş Danışman), ŞÜMNÜ S. G. (Eş Danışman)
-
Solvent-free microwave extraction and microwave-assisted hydrodistillation of essential oils from spices
ŞAHİN S. (Danışman)
-
Investigation of physical properties of different cake formulations during baking with microwave and infrared-microwave combination
ŞAHİN S. (Eş Danışman), ŞÜMNÜ S. G. (Eş Danışman)
-
Optimization of microwave frying of potato slices
ŞAHİN S. (Eş Danışman), ŞÜMNÜ S. G. (Eş Danışman)
-
Optimization of microwave-halogen lamp baking of bread
ŞAHİN S. (Eş Danışman), ŞÜMNÜ S. G. (Eş Danışman)
-
Değişik kaplama formülasyonlarının kızartılmış havuç dilimlerinin kalitesi üzerine etkisi.
ŞAHİN S. (Danışman)
-
Optimization of processing conditions during halogen lamp-microwave combination baking of cakes
ŞAHİN S. (Eş Danışman), ŞÜMNÜ S. G. (Eş Danışman)
K.MELİKE(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2004 -
Effects of different batter formulations on quality of deep-fat fried chicken nuggets
ŞAHİN S. (Eş Danışman), ŞÜMNÜ S. G. (Eş Danışman)
-
Recovery of strawberry aroma compounds by pervaporation
ŞAHİN S. (Eş Danışman), ŞÜMNÜ S. G. (Eş Danışman)
-
Effects of different batter formulations on qualty of deep-fat fried carrot slices
ŞAHİN S. (Eş Danışman), ŞÜMNÜ S. G. (Eş Danışman)
N.AKDENİZ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2004 -
Effects of different ovens and enzymes on quality parameters of bread
ŞAHİN S. (Eş Danışman), ŞÜMNÜ S. G. (Eş Danışman)
-
Functionality of different batters in deep-fat fried chicken nuggets
ŞAHİN S. (Danışman)
B.ALTUNAKAR(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2003 -
Retardation of staling of microwave baked cakes
ŞAHİN S. (Eş Danışman), ŞÜMNÜ S. G. (Eş Danışman)
N.SEYHUN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2002 -
Separation and identification of aroma compounds from thyme by using steam distillation and supercritical fluid extraction
-
Development of non-enzymatic browning in microwave baked breads
ŞAHİN S. (Eş Danışman), ŞÜMNÜ S. G. (Eş Danışman)
D.ZİNCİRKIRAN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2001 -
Optimization of microwave baked bread formulation
ŞAHİN S. (Eş Danışman), ŞÜMNÜ S. G. (Eş Danışman)
Ö.ÖZMUTLU(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2001