Akademik Unvanlar
-
2023 - Devam Ediyor Prof. Dr.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
-
2018 - Devam Ediyor Doç. Dr.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
-
2013 - 2018 Dr. Öğr. Üyesi
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
-
2005 - 2012 Araştırma Görevlisi
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Yönetimsel Görevler
-
2022 - Devam Ediyor Rektör Danışmanı
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Rektörlük
-
2019 - Devam Ediyor Performans Değerlendirme Komisyonu Üyesi
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
-
2017 - Devam Ediyor Rektörlük Kalite Komisyonu Üyesi
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
-
2018 - 2023 Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi
-
2016 - 2022 Bölüm Başkan Yardımcısı
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Akademi Dışı Deneyim
-
2018 - 2018 Misafir Öğretim Üyesi
Ibn Tofail Üniversitesi, FAS
-
2017 - 2017 Misafir Öğretim Üyesi
Kasetsart Üniversitesi, Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümü, Tayland
-
2016 - 2016 Misafir Öğretim Üyesi
Kalifornia Üniversitesi Davis Kampüsü Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümü
Verdiği Dersler
Yönetilen Tezler
-
SUCROSE CRYSTALLIZATION BY USING MICROWAVE-VACUUM EVAPORATION
Öztop H. M. (Eş Danışman), Şümnü S. G.
Ö.ILGIN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2023 -
Production of instant powder green tea enriched with herbal mixtures
M.ÇELİK(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2023 -
THE USE OF CHITOSAN AEROGELS AS AN ADSORBENT FOR THE REGENERETION OF FRYING OIL
Öztop H. M., Tekin A.(Eş Danışman)
F.NUR(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2023 -
FORMULATION AND CHARACTERIZATION OF A FUNCTIONALIZED TOMATO SNACK BAR
Öztop H. M., Şümnü S. G. (Eş Danışman)
M.RASİM(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2023 -
Effect of different high-pressure methods on the physicochemical properties of functional tomato juice and sauce
Alpas H., Öztop H. M. (Eş Danışman)
F.ERDEM(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2023 -
Composite polysaccharides and protein hydro-gels for controlled release applications: Formulation, characterization and release studies
B.ÖZEL(Öğrenci), Doktora, 2023 -
Production of black instant tea powder and evaluation of its physicochemical and anticancer properties
Öztop H. M., Görgişen G.(Eş Danışman)
N.EZGİ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2023 -
DETERMINATION OF MOISTURE CONTENT AND CRYSTALLINITY OF HARD CANDIES BY TD-NMR
S.KUZU(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2023 -
CHARACTERIZATION AND IDENTIFICATION OF SUGAR BEET LEAVES PROTEINS AND EFFECT OF HIGH-PRESSURE EXTRACTION IN PROTEIN PROFILES
E.GÖKTAYOĞLU(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2023 -
Investigating the aqueous behavior of D-glucose, D-fructose and D-allulose by molecular dynamics (MD) simulations and nuclear magnetic resonance (NMR) relaxometry
Z.YAĞMUR(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2022 -
Development of a time domain (TD) NMR approach by using the relation between molecular mobility and crystallization behavior to quantify caking in food powders
Öztop H. M., ŞÜMNÜ S. G. (Eş Danışman)
S.GÜNER(Öğrenci), Doktora, 2022 -
Use of NMR relaxometry to assess physicochemical characteristics of seeds and grains
K.ÜNAL(Öğrenci), Doktora, 2022 -
Design of a continuous flow magnetic resonance system for rheological characterization
Z.BÖLÜKKAYA(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2022 -
Formulation and characterization of food simulants for cooling and freezing appliances
S.BAYDEMİR(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2022 -
Classification and quantification of beet & cane sugar by using optical spectroscopy and chemometrics
H.ERİKLİOĞLU(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2022 -
Investigation of in-vitro digestive behavior of beef and poultry which are tenderized by enzymatic and acidic marination
ÖZTOP H. M. (Danışman)
B.BAŞTÜRK(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2021 -
Effect of high hydrotatic pressure (HHP) on the functional properties of pea protein isolate (PPİ)
ÖZTOP H. M. (Danışman)
C.ASUHAN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2021 -
USE OF TIME DOMAIN (TD) AND FAST FIELD CYCLING (FFC) NMR RELAXOMETRY TO DESIGN AND CHARACTERIZE SOFT CANDY PRODUCTS
ÖZTOP H. M. (Danışman)
P.POÇAN(Öğrenci), Doktora, 2021 -
Formulation and characterization of clove and thyme oil emulsions
ÖZTOP H. M. (Danışman)
G.TONYALI(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2021 -
Investigation of surface properties of quince seed extract and assessment of its performance as a novel polymeric surfactant
Öztop H. M., Şahin S. (Eş Danışman)
E.KIRTIL(Öğrenci), Doktora, 2020 -
IMPROVEMENT OF PEA PROTEINS' PROPERTIES BY MICROWAVE GLYCATION
Öztop H. M., ŞÜMNÜ S. G. (Eş Danışman)
Ü.ERTUĞRUL(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2020 -
Use of non-conventional time domain (TD) NMR approachesfor characterisation of gelatin based soft candies
-
Investigating physicochemical properties of wet-glycated soy proteins
Öztop H. M., Mert B. (Eş Danışman)
-
Determination of honey crystallization and adulteration by using time domain NMR relaxometry
-
Physical and chemical characterization of sesame seed protein
-
Encapsulation of pea protein in alginate matrix by coldset gelation method and use of the capsules in fruit juices
Öztop H. M., Şahin S. (Eş Danışman)
-
Investigation of amino acid modifications derived from lipid oxidation in foods
-
Investigating the effect of quince seed powder on alginate hydrogels by magnetic resonance
Öztop H. M., Şahin S. (Eş Danışman)
-
Microwave glycation of soy protein isolate
Şümnü S. G. (Eş Danışman), Öztop H. M.
-
Physicochemical and structural characterization of microfluidized and sonicated legume starches
Şümnü S. G., Öztop H. M. (Eş Danışman)
-
Formulation and physical characterization of high methoxyl pectin and sunflower oil wax emulsions
Öztop H. M. (Eş Danışman), Göğüş F.
S.AKKAYA(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2019 -
In vitro digestibility of soy-protein isolate containing soft candies formulated with D-psicose
-
EFFECTS OF SOME SOY PRODUCTS ON RHEOLOGICAL, FUNCTIONAL AND SENSORY PROPERTIES OF MILK CHOCOLATE
Öztop H. M. (Eş Danışman), Yolaçaner E.
İ.CANSU(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2019 -
Utilization of phenolic compounds extracted from different agricultural wastes through various encapsulation methods
Şümnü S. G., Öztop H. M. (Eş Danışman)
-
Characterization and formulation of gelatin based soft candies
Öztop H. M., Mert B. (Eş Danışman)
-
Green tea extract loaded liposomes: Formation, characterization and stability
ÖZTOP H. M. (Danışman)
-
Design of cinnamon oil coated active paper sheets
ŞAHİN S. (Eş Danışman), ÖZTOP H. M. (Eş Danışman)
-
Formation and characterization of food grade liposome systems
ÖZTOP H. M. (Danışman)
-
Design and characterization of capsaicin loaded nanoemulsions
SÖYLER U. B. (Eş Danışman), ÖZTOP H. M. (Eş Danışman)
-
Formulation, characterization and antimicrobial effect of cinnamon oil nanoemulsions
SOYER Y. (Eş Danışman), ÖZTOP H. M. (Eş Danışman)
-
Enzymatic hydrolysis of fruit peels and other lignocellulosic biomass as a source of sugar for fermentation
ÖZTOP H. M. (Eş Danışman), HAMAMCI H. (Eş Danışman)
-
Effect of some intense sweeteners on rheological, textural and sensory properties of chocolate
MERT B. (Eş Danışman), ÖZTOP H. M. (Eş Danışman)
-
Effects of pre-treatments on quality characteristics and oil yields of sesame seeds
ÖZTOP H. M. (Danışman)
G.KARATAŞ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2015 -
Effect of high pressure homogenization (microfluidization) on the quality of Ottoman strawberry (F.ananassa) juice
ŞAHİN S. (Eş Danışman), ÖZTOP H. M. (Eş Danışman)
Ç.HELİN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2015
Tasarladığı Dersler
Verdiği Kurs ve Eğitimler
-
2019 - 2019 Training School on NMR in Food Science
Akademik Birimler - Eğitim