-
2025 - 2029 Study of Novel Generation nanobodies for agri-food applications (GuardAgents)
-
2025 - 2029 European Network for Valorizing Food Processing Waste into Sustainable Fibers
-
2025 - 2029 Alternative Protein Research and Innovation Skills Enhancement (APRISE)
-
2024 - 2027 NMR relaxation tools for improving and protecting quality of dairy products
UFUK 2020 Projesi , MSCA-RISE, Marie Skłodowska-Curie Eylemleri Araştırma-Yenilikçilik Personel Değişim Destek Programı Projesi
Öztop H. M. (Yürütücü), Çifte N. E., Erdem F., Eriklioğlu H., Gül M. R.
-
2023 - 2027 Türkiye Tarimsal Üretiminde Küresel İklim Değişikliğine Uyumlu Sürdürülebilir Tarim Teknolojileri Platformu (S-Atp)
TÜBİTAK Projesi , 1004 - Mükemmeliyet Merkezi Destek Programı FAZ I
Kabasakal B. V., Öztop H. M., Özcan Kabasakal S. (Yürütücü)
-
2023 - 2027 EXPLORATION AND IMPLEMENTATION OF PRODUCTS WITH ALTERNATIVE PROTEINS IN THE MEDITERRANEAN REGION
UFUK 2020 Projesi , RIA, Araştırma ve Yenilikçilik Eylemleri Projesi
Öztop H. M. (Yürütücü), Özvural E. B., Ersus S.
-
2024 - 2026 Mısır Koçanından Biyoteknolojik Yöntemlerle Sağlık Takviyesi Olarak Protein ve Biyoaktif Peptit Üretimi
-
2023 - 2025 Toz Gıdalarda Kekleşmeyi İncelemek için Farklı Moleküler Yaklaşımlar (ToKeMol)
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
ÖZTOP H. M. (Yürütücü), GÜNER S.
-
2021 - 2025 Functionalised Tomato Products
UFUK 2020 Projesi , RIA, Araştırma ve Yenilikçilik Eylemleri Projesi
Öztop H. M., Özcan Kabasakal S., Şümnü S. G., Alpas H., Mert B.
-
2021 - 2025 SuChAQuality
UFUK 2020 Projesi , MSCA-RISE, Marie Skłodowska-Curie Eylemleri Araştırma-Yenilikçilik Personel Değişim Destek Programı Projesi
Ilhan E., Eriklioğlu H., Taş O., Öztop H. M. (Yürütücü), Çifte N. E.
-
2024 - 2024 Leaf Production, Utilisation & Characterisation
-
2022 - 2024 Şeker Şurubu Tağşişi Belirleme İçin Alternatif Bir Yöntem: Etanol İzotop-IRMS
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
ÖZTOP H. M. (Yürütücü), MAZI B. G.
-
2022 - 2024 Zeytin Posası Için Tamamen Sürdürülebilir Bir Rota : Biyoaktif Madde Ve Nanokristalin Selüloz Üretimi
TÜBİTAK Uluslararası İkili İşbirliği Projesi , 2565 – TÜBİTAK- Malta Bilim ve Teknoloji Konseyi (MCST) İkili İş Birliği Programı
Öztop H. M. (Yürütücü)
-
2021 - 2024 Polisakkarit Bazlı Aerojellerin Tasarlanması ve Aerojellerin Farklı Gıda İşlemlerinde Kullanılması
-
2021 - 2024 Akış Destekli Manyetik Rezonans Görüntüleme (MRG) ve NMR Relaksometrenin Gıdalarda in vitroSindirim İzleme Aracı Olarak Kullanılması
-
2022 - 2023 Protein ve Fenolik Bileşenlerle Zenginleştirilmiş Domates Pestili ve Tozunun MikrodalgaVakum Kurutma Yöntemi Kullanılarak Üretilmesi ve Fizikokimyasal Özelliklerinin Değerlendirilmesi
-
2021 - 2023 Nohut (Cicer arietinum L.) Suyundan Toz Emülgatör Eldesinde Farklı Teknolojilerin Denenmesi ve Tozların Fizikokimyasal Özelliklerinin İncelenmesi
-
2021 - 2023 Bitkisel Karişimlarla Zenginleştirilmiş Fonksiyonel Özellikli Hazir Toz Çay Üretimi
-
2021 - 2022 Invert Şekerin Su ile Etkileşiminin Moleküler Dinamik Simülasyon ve NMR Relaksometre İle İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
ÖZTOP H. M. (Yürütücü), BAYRAMOGLU B., BALABANLI Z. Y.
-
2020 - 2022 Sakarozun Mikrodalga Vakum Tekniği Kullanarak Kristalizasyonu
TÜBİTAK Projesi , 1005 - Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı
Öztop H. M. (Yürütücü), Şümnü S. G.
-
2020 - 2022 Düşük Rezolüsyonlu NMR Relaksometre Tekniğini Kullanarak Farklı Tuzların Proteinler Üzerindeki Davranışını Araştırmak
-
2020 - 2021 D-Psikoz Nadir Şekerinin Karamelizasyon ve Hidrasyon Özelliklerinin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÖZTOP H. M. (Yürütücü), BERK B., UĞUZ Ş. S., BÖLÜKKAYA Z., BAŞTÜRK B.
-
2018 - 2020 Fındık Meyvesinden Kefir Üretim Olanaklarının Araştırılması
-
2018 - 2020 Zamansal Alanda (TD) Katı Hal NMR Tekniği ile Gıda Uygulama Alanlarının Araştırılması: Sihirli Sandviç Eko (SSE) ve Spin Difüzyon (SD) Sekanslarının Alternatif ve Yeni Kalite Kontrol Yöntemleri Geliştirilmesinde Kullanımı
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
ÖZTOP H. M. (Yürütücü)
-
2018 - 2019 DÜŞÜK KALORİLİ PEKTİN İÇEREN YUMUŞAK ŞEKERLEME ÜRÜNLERİ TASARIMI VE BU ÜRÜNLERİN FİZİKSEL VE KİMYASAL KARAKTERİZASYONU
-
2018 - 2019 Baklagil nişastalarının mikroakışkanlaştırma ve ultrasonikasyon yöntemleri kullanılarak modifiye edilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ŞÜMNÜ S. G. (Yürütücü), ÖZTOP H. M., BİTİK A.
-
2017 - 2019 Düşük Rezolüsyonlu NMR Relaksometre ve Manyetik Rezonans Görüntüleme (MRG) Teknikleri Kullanarak D-Psikoz (Nadir Şeker) İçeren Glike Protein ve Şekerleme Ürünleri Tasarımı ve Bu Ürünlerin Fiziksel ve Kimyasal Karakterizasyonu
-
2016 - 2018 FINDIK OLEOSOMLARININ ÖZÜTLENMESİ VE YENİ ÜRÜN GELİŞTİRİLMEK AMACIYLA KULLANIM OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI
-
2016 - 2018 Taze Meyve ve Sebzelerin Raf Ömrünü Uzatacak Doğal Amtimikrobiyel Maddeler içeren Kağıt Tabakaların ve Kese Kağıtlarının Tasarlanması
-
2017 - 2017 INSÜLİN YÜKLÜ GIDA POLİMERİ BAZLI HİDROJELLERİN TASARIM VE KARAKTERİZASYONU
-
2013 - 2017 Manyetik Rezonans Görüntüleme ( MRG ) ve NMR Relaksometre Teknikleri Kullanılarak Karakterize Edilen Lipozom Sistemleri İle Yağ Oksidasyonunu Önleyici Sprey Ürün Geliştirilmesi
-
2016 - 2016 Tatlandırıcı ve Hacim artırıcı Polisakkaritlerin Çikolatalı Şekerleme Ürünlerinde Yağ Migrasyonuna olan Etkisi
-
2015 - 2016 Kapsaisin Yüklü Nanoemülsiyonların Tasarlanması Ve Karakterizasyonu
-
2013 - 2016 Virüs ile Enfekte Olmuş Tohumların Tespiti için Yeni Bir Yöntem Nükleer Manyetik Rezonans NMR Relaksometre
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Öztop H. M. (Yürütücü), Alpas H., Aktaş H.
-
2014 - 2015 SEÇİLMİŞ MEYVE VE SEBZE ÖRNEKLERİNDE DONDURUCU DONDURMA HIZININ VE FARKLI SICAKLIKLARDA MUHAFAZANIN ÜRÜN KALİTESİNE ETKİSİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
BAYINDIRLI A. (Yürütücü), ÖZTOP H. M., Deniz H., Bulut M., ÖKMEN Z. A.
-
2013 - 2013 Sağlıksız , virüslü domates tohumlarının erken tespitinde NMR Relaksometre Tekniğinin Kullanılması