Desteklenen Projeler
-
2022 - Devam Ediyor Biyoteknolojik İlaçlarda Görülen Kalite Sorunlarının Tespiti için Yenilikçi Yöntemler (LF-NMR4BTP )
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZTOP H. M. (Yürütücü), KOÇ Ö. G., YAMALI C., ÖZEŞME TAYLAN G., ALAM H., UMUT E.
-
2023 - 2027 EXPLORATION AND IMPLEMENTATION OF PRODUCTS WITH ALTERNATIVE PROTEINS IN THE MEDITERRANEAN REGION
-
2021 - 2025 Functionalised Tomato Products
-
2021 - 2025 SuChAQuality
-
2021 - 2024 Akış Destekli Manyetik Rezonans Görüntüleme (MRG) ve NMR Relaksometrenin Gıdalarda in vitroSindirim İzleme Aracı Olarak Kullanılması
-
2021 - 2024 Akış Destekli Manyetik Rezonans Görüntüleme (Mrg) Ve Nmr Relaksometrenin Gıdalarda In Vitro Sindirim İzleme Aracı Olarak Kullanılması
-
2021 - 2024 Alternative Quality and Authenticity Methods for Sugar and Confectionery Industry
-
2020 - 2023 Sığır Mastitis Tanısı Için Mikroakışkan Spintronik Biyoçiplerin Modellenmesi, Optimizasyonu Ve Üretimi
-
2021 - 2022 Nuclear Magnetic Resonance Relaxometry for Dairy Products Downloads
-
2020 - 2022 Sakarozun Mikrodalga Vakum Tekniği Kullanarak Kristalizasyonu
-
2020 - 2022 Düşük Rezolüsyonlu NMR Relaksometre Tekniğini Kullanarak Farklı Tuzların Proteinler Üzerindeki Davranışını Araştırmak
-
2020 - 2021 D-Psikoz Nadir Şekerinin Karamelizasyon ve Hidrasyon Özelliklerinin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZTOP H. M. (Yürütücü), BERK B., UĞUZ Ş. S., BÖLÜKKAYA Z., BAŞTÜRK B.
-
2018 - 2020 Fındık Meyvesinden Kefir Üretim Olanaklarının Araştırılması
-
2018 - 2020 Zamansal Alanda (TD) Katı Hal NMR Tekniği ile Gıda Uygulama Alanlarının Araştırılması: Sihirli Sandviç Eko (SSE) ve Spin Difüzyon (SD) Sekanslarının Alternatif ve Yeni Kalite Kontrol Yöntemleri Geliştirilmesinde Kullanımı
-
2018 - 2019 DÜŞÜK KALORİLİ PEKTİN İÇEREN YUMUŞAK ŞEKERLEME ÜRÜNLERİ TASARIMI VE BU ÜRÜNLERİN FİZİKSEL VE KİMYASAL KARAKTERİZASYONU
-
2018 - 2019 Baklagil nişastalarının mikroakışkanlaştırma ve ultrasonikasyon yöntemleri kullanılarak modifiye edilmesi
-
2017 - 2019 Düşük Rezolüsyonlu NMR Relaksometre ve Manyetik Rezonans Görüntüleme (MRG) Teknikleri Kullanarak D-Psikoz (Nadir Şeker) İçeren Glike Protein ve Şekerleme Ürünleri Tasarımı ve Bu Ürünlerin Fiziksel ve Kimyasal Karakterizasyonu
-
2016 - 2018 FINDIK OLEOSOMLARININ ÖZÜTLENMESİ VE YENİ ÜRÜN GELİŞTİRİLMEK AMACIYLA KULLANIM OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI
-
2016 - 2018 Taze Meyve ve Sebzelerin Raf Ömrünü Uzatacak Doğal Amtimikrobiyel Maddeler içeren Kağıt Tabakaların ve Kese Kağıtlarının Tasarlanması
-
2017 - 2017 INSÜLİN YÜKLÜ GIDA POLİMERİ BAZLI HİDROJELLERİN TASARIM VE KARAKTERİZASYONU
-
2013 - 2017 Manyetik Rezonans Görüntüleme ( MRG ) ve NMR Relaksometre Teknikleri Kullanılarak Karakterize Edilen Lipozom Sistemleri İle Yağ Oksidasyonunu Önleyici Sprey Ürün Geliştirilmesi
-
2016 - 2016 Tatlandırıcı ve Hacim artırıcı Polisakkaritlerin Çikolatalı Şekerleme Ürünlerinde Yağ Migrasyonuna olan Etkisi
-
2015 - 2016 Kapsaisin Yüklü Nanoemülsiyonların Tasarlanması Ve Karakterizasyonu
-
2013 - 2016 Virüs ile Enfekte Olmuş Tohumların Tespiti için Yeni Bir Yöntem Nükleer Manyetik Rezonans NMR Relaksometre
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Öztop H. M. (Yürütücü), Alpas H., Aktaş H.
-
2014 - 2015 SEÇİLMİŞ MEYVE VE SEBZE ÖRNEKLERİNDE DONDURUCU DONDURMA HIZININ VE FARKLI SICAKLIKLARDA MUHAFAZANIN ÜRÜN KALİTESİNE ETKİSİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAYINDIRLI A. (Yürütücü), ÖZTOP H. M., Deniz H., Bulut M., ÖKMEN Z. A.