-
2003 - Devam Ediyor Prof. Dr.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
-
2009 - 2016 Bölüm Başkanı
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
-
2003 - Devam Ediyor Professor
METU
-
1995 - Devam Ediyor Associate Professor (Promotion)
METU
-
1995 - 2003 Associate Professor (Promotion)
METU
-
1993 - 1995 Associate Professor (Title)
METU
-
1989 - 1993 Assistant Professor
METU
-
1988 - 1989 Instructor/Reader
METU
-
1983 - 1988 Assistant
METU
-
Enzyme-assisted extraction of antioxidants from banana peel
Bayındırlı A. (Danışman)
S.KATIRCI(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2023 -
Comparison of different antioxidant assays for estimation of antioxidant potential of selected fruit juice waste materials
BAYINDIRLI A. (Danışman)
B.EGE(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2022 -
Determination of phenolic compound profiles and antioxidant effect of black elderberry, echinacea and iceland moss extracts on late-release soft lozenge
BAYINDIRLI A. (Danışman)
Ö.YILDIZ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2021 -
Effect of different freezing rates on the texture and quality parameters of selected fruit and vegetable
MERT B. (Eş Danışman), BAYINDIRLI A. (Eş Danışman)
-
Inactivation mechanism of polyphenol oxidase during ultrasound treatment
BAYINDIRLI A. (Danışman)
-
Production of micro and nano fibers from hazelnut skin and utilization in biscuits
BAYINDIRLI A. (Eş Danışman), MERT B. (Eş Danışman)
-
Inactivation of foodborne pathogens and enzymes by ultrasound under pressure at non-lethal and lethal temperatures in apple and orange juices
ALPAS H. (Eş Danışman), BAYINDIRLI A. (Eş Danışman)
-
Yenilebilir kitosan kaplamanın nar (Punica granatum) tanelerinin kalite parametreleri üzerindeki etkileri.
YILDIZ F. (Eş Danışman), BAYINDIRLI A. (Eş Danışman)
-
Application of high dynamic microfluidization to improve some quality parameters and stability of orange juice
BAYINDIRLI A. (Eş Danışman), MERT B. (Eş Danışman)
-
Effect of ultrasound on drying rate of selected produce
BAYINDIRLI A. (Danışman)
-
Pressurized Liquid Extraction of Phenolic Compounds from Fruit Pomaces
Yener M. E. (Eş Danışman), Bayındırlı A.
-
Evaluation of high pressure pretreatment for enhancing the drying rate of selected fruits and vegetables
BAYINDIRLI A. (Eş Danışman), ALPAS H. (Eş Danışman)
-
Effect of high hydrostatic pressure (HHP) on some quality parameters and shelf-life of fruit and vegetable
BAYINDIRLI A. (Eş Danışman), ALPAS H. (Eş Danışman)
S.DEDE(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2005 -
Inactivation of proxidase and lipoxygenase in green beans, peas and carrots by a combination of high hydrostatic pressure and mild heat treatment
BAYINDIRLI A. (Eş Danışman), ALPAS H. (Eş Danışman)
Ç.AKYOL(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2004 -
Effect of controlled atmosphere storage, modified atmosphere packaging and gaseous ozone treatment on the survival characteristics of salmonella entertidis at cherry tomatoes
BAYINDIRLI A. (Danışman)
E.DAŞ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2004 -
Yüksek hidrostatik basınç ve düşük ısıl işlem kombinasyonu ile yeşil fasülye, bezelye ve havuçta peroksidaz ve lipoksigenazın inaktivasyonu.
BAYINDIRLI A. (Danışman)
-
Effect of hydrogen peroxide high hydrostatic pressure on Salmonella enteritidis in liquid whole egg
BAYINDIRLI A. (Danışman)
G.IŞIKER(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2002 -
Effects of size and number of perforations on water vapor permeability of polyethylene film
BAYINDIRLI A. (Danışman)
H.ÖZLEM(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2002 -
Solute effects and optimization of water activity for the grawth of thermophilic fungi
BAYINDIRLI A. (Danışman)
F.ATİK(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2000 -
Enzymatic peeling of stone fruits
BAYINDIRLI A. (Danışman)
-
The Effect of component interactions on the structural and functional properties of legume extrudates
BAYINDIRLI A. (Danışman)
H.DOĞAN(Öğrenci), Doktora, 2000 -
Control of enzymatic browning in apple juice from Amasya variety
BAYINDIRLI A. (Danışman)
-
Control of enzymatic browning in apple tuke from Amasya variety
BAYINDIRLI A. (Danışman)
N.FATMA(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2000 -
Manufacturing a new protective polyethylene based film containing zeolites for packaging of foods
BAYINDIRLI A. (Danışman)
S.NUR(Öğrenci), Doktora, 2000 -
Use of a new polymer based film for modified atmosphere packaging of fruits and vegetables
BAYINDIRLI A. (Danışman)
-
Use of a new polymer based film for modified atmosphere packaging of fruit and vegetables
BAYINDIRLI A. (Danışman)
T.TÜRKERİ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 1999 -
Control of enzymatic browning in apple juice with antibrowning agents and analysis by using response surface methodology
BAYINDIRLI A. (Danışman)
H.ÖZOĞLU(Öğrenci), Yüksek Lisans, 1996 -
Effects of growth conditions and stress applications on the cell composition of bakers' yeast
HAMAMCI H. (Eş Danışman), BAYINDIRLI A. (Eş Danışman)
-
Effects of growth conditions and stress application on the cell composition of bakers yeast
BAYINDIRLI A. (Eş Danışman), HAMAMCI H. (Eş Danışman)
N.ERTUGAY(Öğrenci), Doktora, 1995 -
Peroxidase and lipoxygenase inactivation and ascorbic acid retention during blanching of peas greenbeans and carrots
BAYINDIRLI A. (Danışman)
B.GÜNEŞ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 1992