Akademik Unvanlar
-
2010 - Devam Ediyor Prof. Dr.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Yönetimsel Görevler
-
2012 - 2016 Genel Sekreter
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Rektörlük
Akademi Dışı Deneyim
-
1993 - Devam Ediyor Öğr. Üyesi-Prof. Dr.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Yönetilen Tezler
-
Effect of high hydrostatic pressure on the functional properties of soy protein isolate
ALPAS H. (Danışman)
K.ZENGİN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2022 -
Risk assessment evaluation of hexane storage tank in a sunflower OİL plant by using areal location of hazardous atmosphere (ALOHA)
ALPAS H. (Danışman)
A.SEVİM(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2022 -
Effect of high hydrostatic pressure (HHP) on the quality parameters and shelf life of acidified protein drink
ALPAS H. (Danışman)
İ.BİGE(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2022 -
Effect of high hydrostatic pressure and heat treatment on antimicrobial protein stability, shelf-life and rheological characteristics of donkey milk
ALPAS H. (Danışman)
A.KÖKER(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2021 -
Yüksek hidrostatik basınç ile şeker pancarı posasında pektin elde edilmesi ve özütleme verimi ile özütlenen pektin özelliklerinin incelenmesi.
ALPAS H. (Danışman)
-
Investigation of techno-functional properties of protein rich insect powders obtained from Acheta domesticus & Tenebrio molitor
Öztop H. M., Alpas H. (Eş Danışman)
-
Effects of high hydrostatic pressure (HHP)) on cellulose hydrolysis and cellulase activity, and its use for peanut hulls hydrolysis
ALPAS H. (Danışman)
-
Isıl olmayan işlemlerle balık jelatinin jelleşme özelliklerinin geliştirilmesi.
ALPAS H. (Danışman)
-
Extraction and physicochemical characterization of insect oils obtained from Acheta domesticus & Tenebrio molitor
ALPAS H. (Danışman)
-
Çiya tohumlarından yağ ekstraksiyonu ve nanoemülsiyon yapımı.
ALPAS H. (Danışman)
-
Effect of high hydrostatic pressure (HHP) in physicochemical and textural properties of starch
ALPAS H. (Danışman)
-
Dietary pattern-induced greenhouse gas emission and water footprint estimations in Turkey
ALPAS H. (Eş Danışman), BEKLİOĞLU M. (Eş Danışman)
-
Yüksek hidrostatik basıncın palm stearin emülsiyonlarınındaki yağların kristalin yapıları üzerine etkisi.
ALPAS H. (Danışman)
-
Effect of high hydrostatic pressure on lipid crystalline structure in palm stearin emulsions
ALPAS H. (Danışman)
S.SEVDİN(Öğrenci), Doktora, 2017 -
Vulnerability of global primary food production against extreme climatic events in the context of food governance
-
Surveillance study of Salmonella in fresh peppers (Capsicum annuum L.) and inactivation by high hydrostatic pressure treatment
-
Salmonella surveillance on fresh produce and inactivation by high hydrostatic pressure
-
The effects of high hydrostatic pressure (HHP) treatment on shelf life and quality parameters of conventionally produced boza
ALPAS H. (Danışman)
-
Inactivation of foodborne pathogens and enzymes by ultrasound under pressure at non-lethal and lethal temperatures in apple and orange juices
ALPAS H. (Eş Danışman), BAYINDIRLI A. (Eş Danışman)
-
Comparison of thermal sterilization and high hydrostatic pressure-hhp on furan formation, microbial and nutritional quality in commercial baby foods
ALPAS H. (Danışman)
-
Effect of high hydrostatic pressure (HHP) treatment on some quality properties, squeezing pressure effect and shelf life of pomegranate (Punica granatum) juice against thermal treatment
ALPAS H. (Danışman)
N.BÜŞRA(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2012 -
Yüksek hidrostatik basıncın ısıl işleme karşı nar (Punica granatum) suyunun bazı kalite özellikleri, sıkma baıncı ve raf ömrü üzerine etkisi.
ALPAS H. (Danışman)
-
Preservation and shelf life extension of anchovy (Engraulis encrasicolus) and haddock (Gadus merlangus euxinus) by high hydrostatic pressure
ALPAS H. (Danışman)
-
Effect of high hydrostatic pressure on quality factors and shelf life of atlantic mackerel (Scomber scombrus) and red mullet (Mullus barbatus)
ALPAS H. (Danışman)
-
Effect of high hydrostatic pressure (HHP) and high dynamic pressure (HDP) on stability and rheological properties of model oil-in-water emulsions
-
Effect of ultrasound and high hydrostatic pressure (hhp) on liquefaction and quality parameters on selected honey varieties
ALPAS H. (Danışman)
İ.BASMACI(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2010 -
Ultrason ve yüksek hidrostatik basınç (yhb) uygulamalarının değişik bal türlerinde kristallerin çözülmesi ve balların kalite parametreleri üzerine etkisi.
ALPAS H. (Danışman)
-
Effect of high hydrostatic pressure on microbial load and quality parameters of grape juice
ALPAS H. (Danışman)
-
High hydrostatic pressure (HHP) applications in food science: A study on compression heating, microbial inactivation kinetics, pulsed pressure and high pressure carbon dioxide treatments
ALPAS H. (Danışman)
-
High hydrostatic pressure induced inactivation kinetics of E. coli O157:H7 and S. aureus in carrot juice and analysis of cell volume change
ALPAS H. (Danışman)
-
Evaluation of high pressure pretreatment for enhancing the drying rate of selected fruits and vegetables
BAYINDIRLI A. (Eş Danışman), ALPAS H. (Eş Danışman)
-
Preservation and shelf life extension of shrimps and mussels by high hydrostatic pressure (HHP)
ALPAS H. (Danışman)
M.BÜYÜKCAN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2006 -
Yüksek hidrostatik basınç (YHB) ile karides ve midyelerin korunması ve raf ömürlerinin arttırılması.
ALPAS H. (Danışman)
-
Yüksek hidrostatik basıncın (yhp) meyve ve sebze sularının bazı kalite parametreleri ve raf-ömürleri üzerine etkisi
ALPAS H. (Danışman)
-
Effect of high hydrostatic pressure (HHP) on some quality parameters and shelf-life of fruit and vegetable
BAYINDIRLI A. (Eş Danışman), ALPAS H. (Eş Danışman)
S.DEDE(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2005 -
Simulation of a batch dryer by the finite difference method
ALPAS H. (Danışman)
-
Behaviour and control of listeria ınnocua during manafacture and storage of Turkish white cheese
ALPAS H. (Danışman)
Ş.ÖZTÜRKOĞLU(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2004 -
Inactivation of proxidase and lipoxygenase in green beans, peas and carrots by a combination of high hydrostatic pressure and mild heat treatment
BAYINDIRLI A. (Eş Danışman), ALPAS H. (Eş Danışman)
Ç.AKYOL(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2004 -
Effects of high hydrostatic pressure (HHP) parameters and shelf-life of lager beer
ALPAS H. (Danışman)
S.BUZRUL(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2003 -
Yüksek hidrostatik basıncın (YHB) lager biranın kalite parametreleri ve raf ömrü üzerindeki etkisi
ALPAS H. (Danışman)
-
Effect of high hydrostatic pressure (HHP) on the surface hydrophobicity of milk proteins
ALPAS H. (Danışman)
E.MURAT(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2002 -
Inactivation of alicyclobacillus acidoterrestris by high hydrostatic pressure
ALPAS H. (Danışman)
L.ALMA(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2001