Akademik Unvanlar
-
2017 - Devam Ediyor Doç. Dr.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
-
2011 - 2017 Yrd. Doç. Dr.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
-
2010 - 2011 Yrd. Doç. Dr.
Harran Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
-
2009 - 2010 Araştırma Görevlisi
Harran Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
-
2009 - 2009 Uzman
Cornell University, Agriculture And Life Sciences, Food Science
-
2004 - 2009 Araştırma Görevlisi
Cornell University, Agriculture And Life Sciences, Food Science
Yönetimsel Görevler
-
2022 - Devam Ediyor Anabilim/Bilim Dalı Başkanı
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoteknoloji Anabilim Dalı
-
2018 - 2021 Anabilim/Bilim Dalı Başkanı
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyokimya Anabilim Dalı
-
2013 - 2016 Bölüm Başkan Yardımcısı
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Yönetilen Tezler
-
Isolation and Characterization of Salmonella Bacteriophages
Soyer Y. (Danışman)
A.DENİZ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2022 -
An alternative way for reduction of Salmonella in poultry products: Bacteriophages
SOYER KÜÇÜKŞENEL Y. (Danışman)
M.GÜZEL(Öğrenci), Doktora, 2022 -
Phage therapy against contamination of pathogenic Escherichia coli strains (O104:H4, O157:H7, and O26) during garden cress (Lepidium sativum Linn.) vegetation
SOYER KÜÇÜKŞENEL Y. (Danışman)
İ.İSKENDER(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2022 -
Salmonella prevalence on eggs and prevention strategy by bacteriophage
SOYER KÜÇÜKŞENEL Y. (Danışman)
E.KOÇ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2022 -
Investigation of plasmid mediated colistin resistance phenotypically and genotypically in Salmonella and E. coli isolates in Turkey
SOYER KÜÇÜKŞENEL Y. (Danışman)
S.TOK(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2022 -
Climate change and food safety: Assessment of the temperature impact on the attachment of Escherichia coli pathogroups on cress leaf
SOYER KÜÇÜKŞENEL Y. (Danışman)
H.SAMUT(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2022 -
Genomic characterization of cephalosporin, quinolone and macrolide resistance in Salmonella enterica
Soyer Y. (Danışman)
D.KONYALI(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2022 -
Characterization of plasmids from multi drug resistant Salmonella infantis isolates
SOYER Y. (Danışman)
S.ÖZLEM(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2018 -
Conjugative transfer of antibiotic resistance genes from Salmonella enterica serovar infantis to Escherichia coli
SOYER Y. (Danışman)
-
Çoklu ilaç dirençli salmonella infantislerin plazmidlerinin karakterizasyonu.
SOYER Y. (Danışman)
-
Virulence and antimicrobial resistance genes transfer mechanism between salmonella strains by means of Salmonella genomic island 1
SOYER Y. (Danışman)
-
Detection of antimicrobial effect of silver nanowires embedded in poly lactic acid (PLA) and filter paper on pathogenic bacteria
Ünalan H. E. (Eş Danışman), Soyer Y.
-
Phenotypic and genetic characterization of antimicrobial resistance in salmonella isolates from different sources in Turkey
SOYER Y. (Danışman)
-
Formulation, characterization and antimicrobial effect of cinnamon oil nanoemulsions
SOYER Y. (Eş Danışman), ÖZTOP H. M. (Eş Danışman)
-
Surveillance study of Salmonella in fresh peppers (Capsicum annuum L.) and inactivation by high hydrostatic pressure treatment
-
Klinik insan vakaları, klinik olmayan hayvan vakaları ve farklı gıdalardaki salmonella çeşitliliğinin vuruşlu alan jel elektroforezi (PFGE) kullanılarak moleküler düzeyde belirlenmesi.
SOYER Y. (Eş Danışman), ÖZCENGİZ G. (Eş Danışman)
-
Molecular characterization of Salmonella isolates from animals and various foods
-
Molecular evaluation and antimicrobial susceptibility testing of escherichia coli isolates collected from various food products in Turkey
SOYER Y. (Danışman)
-
Subtyping of Salmonella isolated from human clinical and animal non-clinical cases, as well as different food samples using pulsed field gel electrophoresis (PFGE)
SOYER Y. (Eş Danışman), ÖZCENGİZ G. (Eş Danışman)
E.BULUT(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2014 -
Salmonella surveillance on fresh produce and inactivation by high hydrostatic pressure
-
Gıda ve hayvanlardaki salmonella izolat çeşitliliğinin moleküler düzeyde belirlenmesi.
SOYER Y. (Danışman)
Tasarladığı Dersler
Verdiği Kurs ve Eğitimler
-
2013 - 2013 Food Microbiology Workshop for Afghan Government Food Safety Personnel
Akademik Birimler - Kurs
-
2012 - 2012 Training on Foodborne pathogens: diagnostics, safety, bio-security, molecular typing and food protection
Akademik Birimler - Eğitim
-
2010 - 2010 Second International Molecular Methods in Food Microbiology Symposium and Workshop Series
Akademik Birimler - Eğitim