Desteklenen Projeler
-
2023 - Devam Ediyor Yerel Suşların Gıda Endüstrisi İçin Kullanımının Genotipik Araştırılması
-
2023 - Devam Ediyor Kanatlı Etinde Gıda Kaynaklı Patojenlerde Yeni Gelişen Antimikrobiyal Dirençliliğin Belirlenmesi
-
2023 - Devam Ediyor Gıda Kaynaklı Patojenlere Karşı Bakteriyofaj Depolimerazları
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
SOYER KÜÇÜKŞENEL Y. (Yürütücü), YÜCEFAYDALI A., YETİŞKİN S., İSKENDER İ., ÜSKÜDAR GÜÇLÜ A., ATA VURAL I.
-
2020 - 2022 Gıda Kaynaklı Salmonella entericada sefalosporin ve kinolon direncinin genomik karakterizasyonu
-
2019 - 2022 Antibiyotiklere Alternatif: Bakteriyofajlar
-
2020 - 2021 Farklı Yetiştirme Metodlarından Elde Edilen Yumurtalarda Salmonella Tehdinin Belirlenmesi
-
2018 - 2020 GIDA KAYNAKLI PATOJENLERDE YENİ GELİŞEN ANTİMİKROBİYAL DİRENCİN BELİRLENMESİ
-
2018 - 2019 Salmonella izolatların Vuruşlu Alan Jel Elektroforezi (PFGE) kullanılarak serotiplendirilmesi
-
2017 - 2019 Maitake (Grifola frondosa), Nameko (Pholiota microspora) ve Shiitake (Lentinula edodes) Ekstraktların Gıda Ürünlerinde Biyofilm Oluşturan Bakterilerin Eliminasyonuna Olan Etkileri
-
2017 - 2017 KANATLI ÇİFTLİKLERİNDE SALMONELLA'NIN AZALTILMASI İÇİN ALTERNATİF BİR YOL: ANTİMİKROBİYALLERİN YERİNE BAKTERİYOFAJLAR
-
2017 - 2017 ISIRGAN OTU EKSTRAKTIN GIDA ÜRÜNLERİNDE BİYOFİLM OLUŞTURAN BAKTERİLERİN ELİMİNASYONUNA OLAN ETKİLERİ
-
2017 - 2017 TÜRKİYEDEKİ ATIK ÖRNEKLARİNDE BULUNAN SALMONELLA SPP.KARAKTERİZASYONU
-
2017 - 2017 HASTALIK YAPICI GEN VE ANTİMİKROBİYAL GEN PROFİLİ TESPİTİ VE SALMONELLA SUŞLARI ARASINDA BU GENLERİN AKTARIM MEKANİZMASININ ARAŞTIRILMASI
-
2015 - 2017 Sıcak Yemeklerin Raf Ömrünü Uzatmak İçin Buzdolabında Ideal Saklama Koşullarının Belirlenmesi ve Buna Uygun Özel Soğutucu Bölmenin Tasarlanarak Buzdolaplarına Uygulanması
-
2014 - 2017 Çoklu İlaç Dirençli Salmonella İzolatlarındaki Plazmidlerin Çeşitliliği ve İletişim Kabiliyetleri
-
2014 - 2016 FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/LİSANSÜSTÜ TEZ PROJESİ
-
2014 - 2016 SALMONELLA’NIN BİYOFİLM ÜRETİMİNİN VE DEZENFEKTANLARLA İLE ETKİLEŞİMİNİN İNCELENMESİ
-
2014 - 2015 FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/LİSANSÜSTÜ TEZ PROJESİ
-
2014 - 2015 FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/LİSANSÜSTÜ TEZ PROJESİ
-
2014 - 2015 FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/LİSANSÜSTÜ TEZ PROJESİ
-
2014 - 2014 FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/LİSANSÜSTÜ TEZ PROJESİ
-
2014 - 2014 FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/LİSANSÜSTÜ TEZ PROJESİ
-
2014 - 2014 FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/LİSANSÜSTÜ TEZ PROJESİ
-
2014 - 2014 FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/LİSANSÜSTÜ TEZ PROJESİ
-
2013 - 2013 SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDEN İZOLE EDİLEN ESCHERICHIA COLİ İZOLATLARININ MOLEKÜLER TİPLENDİRİLMESİ
-
2013 - 2013 HAYVANSAL GIDALARDA YAYGIN BULUNAN PATOJENLERİN ALT TİPLENDİRİLMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
SOYER KÜÇÜKŞENEL Y. (Yürütücü), KYERE E. O., ZORLUCAN T. F., Ozer E.
-
2013 - 2013 KLİNİK İNSAN VE HAYVAN VAKALARI İLE GIDALARDAKİ SALMONELLA ÇEŞİTLİLİĞİNİN VURUŞLU ALAN JEL ELEKTROFOREZİ ( PFGE) KULLANILARAK MOLEKÜLER DÜZEYDE BELİRLENMESİ
-
2013 - 2013 GIDALARDAKİ VE KLİNİK HAYVAN VAKALARINDAKİ SALMONELLA İZOLAT ÇEŞİTLİLİĞİNİN MOLEKÜLER DÜZEYDE BELİRLENMESİ
-
2013 - 2013 TÜRKİYE'DE FARKLI KAYNAKLARDA BULUNAN SALMONELLA İZOLATLARININ ANTİMİKROBİYAL DİRENÇLİLİKLERİNİN FENOTİPİK VE GENETİK KARAKTERİZASYONU
-
2012 - 2013 Taze Meyve Ve Sebzelerde Yaygın Bulunan Patojenlerin Alt Tiplendirilmesi.
-
2012 - 2012 Moleküler Alt Tipleme Kapasitesi Kurulması