Eğitim Bilgileri
2011 - 2017
2011 - 2017Doktora
Purdue University, Engineering, Agricultural and Biological Engineering, Amerika Birleşik Devletleri
2007 - 2009
2007 - 2009Yüksek Lisans
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2002 - 2007
2002 - 2007Lisans
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2017
2017Doktora
Three dimensional micro/nano-patterning of biomolecules for high throughput physiological sensing
Purdue University
2009
2009Yüksek Lisans
Usage of spouted bed and microwave assisted spouted bed dryers in bulgur production
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri
Gıda Teknolojisi
Gıda Ambalajlama
Akademik Unvanlar / Görevler
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2018 - 2019
2018 - 2019Araştırma Görevlisi
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi
Akademi Dışı Deneyim
2009 - 2010
2009 - 2010Gıda Mühendisi
Progıda A.Ş.
Verdiği Dersler
Yönetilen Tezler
2023
2023Yüksek Lisans
Development of anthocyanins-based colorimetric film under visible light irradiation for the detection of food spoilage
Kahyaoğlu L. N.
İ.KİT(Öğrenci)
2023
2023Yüksek Lisans
Monitoring food freshness using a multilayercolorimetric sensor film
Kahyaoğlu L. N.
C.OKTAY(Öğrenci)
2023
2023Yüksek Lisans
CURCUMIN-INCORPORATED COMPOSITE ACTIVE FILMS BASED ON CHITIN AND GLUCAN COMPLEXES EXTRACTED FROM AGARICUS BISPORUS
Kahyaoğlu L. N., ŞÜMNÜ S. G. (Eş Danışman)
E.KAYA(Öğrenci)
2022
2022Yüksek Lisans
Food spoilage monitoring using carbon nanodots and uv irradiation reinforced colorimetric fish gelatin films
KAHYAOĞLU L. N. (Danışman), ŞÜMNÜ S. G. (Eş Danışman)
M.BEYZA(Öğrenci)
2022
2022Doktora
Utilization of curcumin and biodegradable polymers in intelligent and active food packaging
KAHYAOĞLU L. N. (Danışman), ŞÜMNÜ S. G.
E.YILDIZ(Öğrenci)
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
2024Biodegradable active films based on Chlorella biomass and cellulose nanocrystals isolated from hemp stalk fibers
NAJAFİ Z., KAHYAOĞLU L. N.
Food Bioscience , cilt.62, 2024 (SCI-Expanded)
2024
2024Colorimetric Sensing Films of Visible-Light Curable Furfuryl Gelatin for Visual Monitoring of Chicken Freshness
Kit I., KAHYAOĞLU L. N.
FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY , cilt.17, sa.2, ss.528-543, 2024 (SCI-Expanded)
2024
2024On-site colorimetric food spoilage monitoring with smartphone embedded machine learning
Doğan V., Evliya M., Nesrin Kahyaoglu L., Kılıç V.
Talanta , cilt.266, 2024 (SCI-Expanded)
2023
2023Food freshness monitoring using poly(vinyl alcohol) and anthocyanins doped zeolitic imidazolate framework-8 multilayer films with bacterial nanocellulose beneath as support
Oktay C., KAHYAOĞLU L. N., Moradi M.
Carbohydrate Polymers , cilt.319, 2023 (SCI-Expanded)
2022
2022Application of bacterial nanocellulose decorated with zeolitic imidazolate framework (ZIF-L) as a platform for food freshness monitoring
Molaei R., Moradi M., Kahyaoğlu L. N., Forough M.
International Journal of Biological Macromolecules , cilt.223, ss.713-721, 2022 (SCI-Expanded)
2022
2022Citric acid cross-linked curcumin/chitosan/chickpea flour film: An active packaging for chicken breast storage
Yildiz E., Emir A. A., Sumnu G., Kahyaoglu L. N.
FOOD BIOSCIENCE , cilt.50, 2022 (SCI-Expanded)
2022
2022Development of curcumin incorporated composite films based on chitin and glucan complexes extracted from Agaricus bisporus for active packaging of chicken breast meat
Kaya E., KAHYAOĞLU L. N., ŞÜMNÜ S. G.
INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES , cilt.221, ss.536-546, 2022 (SCI-Expanded)
2022
2022Optimization of temperature for effective cleaning with a novel cleaning rig: Influence of soil and surface types
PALABIYIK İ., Atik D. S., Sivri G. T., Uzun S., KAHYAOĞLU L. N., Koc Y., et al.
FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING , cilt.136, ss.36-46, 2022 (SCI-Expanded)
2022
2022Assessment of curcumin incorporated chickpea flour/PEO (polyethylene oxide) based electrospun nanofiber as an antioxidant and antimicrobial food package
YILDIZ E., ŞÜMNÜ S. G., KAHYAOĞLU L. N.
FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING , cilt.135, ss.205-216, 2022 (SCI-Expanded)
2022
2022Colorimetric food spoilage monitoring with carbon dot and UV light reinforced fish gelatin films using a smartphone application
Kilic B., Dogan V., Kilic V., Kahyaoğlu L. N.
International Journal of Biological Macromolecules , cilt.209, ss.1562-1572, 2022 (SCI-Expanded)
2021
2021Monitoring freshness of chicken breast by using natural halochromic curcumin loaded chitosan/PEO nanofibers as an intelligent package
YILDIZ E., ŞÜMNÜ S. G., KAHYAOĞLU L. N.
International Journal of Biological Macromolecules , cilt.170, ss.437-446, 2021 (SCI-Expanded)
2018
2018Robust Covalent Coupling Scheme for the Development of FRET Aptasensor based on Amino-Silane-Modified Graphene Oxide
Kahyaoglu L. N., Rickus J. L.
LANGMUIR , cilt.34, sa.48, ss.14586-14596, 2018 (SCI-Expanded)
2017
2017Integration of a Genetically Encoded Calcium Molecular Sensor into Photopolymerizable Hydrogels for Micro-Optrode-Based Sensing
Kahyaoglu L. N., Madangopal R., Park J. H., Rickus J. L.
ACS APPLIED MATERIALS & INTERFACES , cilt.9, sa.37, ss.31557-31567, 2017 (SCI-Expanded)
2012
2012Spouted bed and microwave-assisted spouted bed drying of parboiled wheat
Kahyaoglu L. N., Sahin S., Sumnu G.
FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING , cilt.90, ss.301-308, 2012 (SCI-Expanded)
2010
2010Physical properties of parboiled wheat and bulgur produced using spouted bed and microwave assisted spouted bed drying
Kahyaoglu L. N., ŞAHİN S., Sumnu G.
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING , cilt.98, sa.2, ss.159-169, 2010 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
2024Fish Waste to Valuable Products: Nanotechnological Approach
Yesilsu A. F., Alp-Erbay E., KAHYAOĞLU L. N., Aydin İ.
BioNanoScience , 2024 (ESCI)
2022
2022KURKUMİN TABANLI BİYOPOLİMER FİLMLERİN GÖRÜNÜR IŞIK ALTINDA GELİŞTİRİLMESİ
Kit İ., Kahyaoğlu L. N.
GIDA , cilt.47, sa.6, ss.1104-1117, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
2022The effects of crosslinking agents on faba bean flour–chitosan-curcumin films and their characterization
YILDIZ E., İLHAN E., KAHYAOĞLU L. N., ŞÜMNÜ S. G., ÖZTOP H. M.
Legume Science , cilt.4, sa.1, 2022 (ESCI)
2016
2016Integration of a Glutamate Sensitive Genetically Encoded Sensor Protein into Photocrosslinkable Hydrogel Optrodes
Kahyaoglu L. N., Rickus J. L.
MRS ADVANCES , cilt.1, sa.8, ss.539-546, 2016 (ESCI)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
2015
2015Light-directed functionalization methods for high-resolution optical fiber based biosensors
Kahyaoglu L. N., Madangopal R., Stensberg M., Rickus J. L.
Conference on Advanced Environmental, Chemical, and Biological Sensing Technologies XII, Maryland, Amerika Birleşik Devletleri, 20 - 21 Nisan 2015, cilt.9486
Kitap & Kitap Bölümleri
2013
2013New approaches in microbial pathogen detection
KAHYAOĞLU L. N., irudayaraj j.
Advances in Microbial Food Safety, Sofos John, Editör, Woodhead Publishing, ss.202-226, 2013
Desteklenen Projeler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorTaze Gıda Ürünlerinin Aktif Paketlenmesi için Aktif KarbonZIF8 Katkılı Siklodekstrin Aerojel Activated CarbonZIF8 Doped Cyclodextrin Aerogel for Active Packaging of Fresh Food Produce
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KAHYAOĞLU L. N. (Yürütücü)
2020 - 2022
2020 - 2022Gıda Tazeliğini Çok Katmanlı Kolorimetrik Sensör Film Kullanarak Akıllı Telefon Uygulaması Vasıtası ile İzlemek
TÜBİTAK Uluslararası İkili İşbirliği Projesi
KAHYAOĞLU L. N. (Yürütücü)
2020 - 2022
2020 - 2022Gıda Bozulmasının Takibinde Karbon Nanonoktaları ile Kuvvetlendirilmiş Kolorimetrik Balık Jelatini Filmlerinin Kullanılması
TÜBİTAK Projesi
KAHYAOĞLU L. N. (Yürütücü)
2020 - 2021
2020 - 2021Gıda Paketleme Uygulamaları İçin Zeolitik İmidazol Çerçeve-8 ile Antimikrobiyal Film Yapımı
TÜBİTAK Projesi
Kahyaoğlu L. N. (Yürütücü)
2019 - 2021
2019 - 2021Gıda bozulmalarının tespiti için kurkumin temelli kolorimetrik biyofilm geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KAHYAOĞLU L. N. (Yürütücü)
Bilimsel Hakemlikler
Haziran 2024
Haziran 2024JOURNAL OF HAZARDOUS MATERIALS
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Haziran 2024
Haziran 2024RSC ADVANCES
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Haziran 2024
Haziran 2024INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2024
Mayıs 2024Applied Food Research
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Mart 2024
Mart 2024FOOD PACKAGING AND SHELF LIFE
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Şubat 2024
Şubat 2024RSC Sustainable Food Technology
Hakemli Bilimsel Dergi
Ocak 2024
Ocak 2024FOOD HYDROCOLLOIDS
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Ocak 2024
Ocak 2024FOOD CHEMISTRY
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Eylül 2023
Eylül 2023FOOD HYDROCOLLOIDS
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Ağustos 2023
Ağustos 2023INTERNATIONAL JOURNAL OF SUSTAINABLE ENGINEERING
ESCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2023
Haziran 2023FOOD CHEMISTRY
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Aralık 2022
Aralık 2022BIOMASS CONVERSION AND BIOREFINERY
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Haziran 2022
Haziran 2022TÜBİTAK Projesi
1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Türkiye
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
27 Kasım 2023 - 29 Kasım 2023
27 Kasım 2023 - 29 Kasım 20239th International Conference on Food Chemistry&Technology
Katılımcı
Paris-Fransa
10 Aralık 2022 - 13 Aralık 2022
10 Aralık 2022 - 13 Aralık 20221st International Conference on Scientific and Academic Research
Katılımcı
Konya-Türkiye
11 Kasım 2022 - 12 Kasım 2022
11 Kasım 2022 - 12 Kasım 20224th Euro Congress on November 11-12, 2022 | Rome, Italy DIABETES & FOOD TECHNOLOGY
Oturum Başkanı
Rome-İtalya
03 Mart 2022 - 06 Mart 2022
03 Mart 2022 - 06 Mart 2022Gıda Kimyası Kongresi
Katılımcı
Antalya-Türkiye
26 Haziran 2018 - 30 Haziran 2018
26 Haziran 2018 - 30 Haziran 2018