Doç. Dr. LEYLA NESRİN KAHYAOĞLU


Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü


WoS Araştırma Alanları: Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Mühendislik Kimyasal


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Teknolojisi, Gıda Ambalajlama

Metrikler

Yayın

25

Yayın (WoS)

21

Yayın (Scopus)

21

Atıf (WoS)

189

H-İndeks (WoS)

11

Atıf (Scopus)

235

H-İndeks (Scopus)

11

Atıf (Scholar)

464

H-İndeks (Scholar)

11

Proje

12

Tez Danışmanlığı

6
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2011 - 2017

2011 - 2017

Doktora

Purdue University, Engineering, Agricultural and Biological Engineering, Amerika Birleşik Devletleri

2007 - 2009

2007 - 2009

Yüksek Lisans

Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

2002 - 2007

2002 - 2007

Lisans

Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2017

2017

Doktora

Three dimensional micro/nano-patterning of biomolecules for high throughput physiological sensing

Purdue University

2009

2009

Yüksek Lisans

Usage of spouted bed and microwave assisted spouted bed dryers in bulgur production

Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Teknolojisi

Gıda Ambalajlama

Akademik Ünvanlar / Görevler

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2018 - 2019

2018 - 2019

Araştırma Görevlisi

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi

Akademi Dışı Deneyim

2009 - 2010

2009 - 2010

Gıda Mühendisi

Progıda A.Ş., Gıda Mühendisi

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Chemistry of Food Preservation and Packaging

Gıda Fiziksel Kimyası

Food Materials Laboratory

Gıda Kimyası

Food Engineering Operation III

Makaleler

Tümü (21)
SCI-E, SSCI, AHCI (17)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (20)
ESCI (3)
Scopus (20)
TRDizin (1)

Kitaplar

2013

2013

1. New approaches in microbial pathogen detection

KAHYAOĞLU L. N., irudayaraj j.

Advances in Microbial Food Safety, Sofos John, Editör, Woodhead Publishing, ss.202-226, 2013

Desteklenen Projeler

2024 - 2027

2024 - 2027

Etilen Tutucu Nanokristal Katkılı Pektin/Lignin Aerojel Dayanan Tazelik Koruyucu Sistem

TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı

Kahyaoğlu L. N. (Yürütücü), Mert B., Bayındırlı A.

2024 - 2026

2024 - 2026

Cellulose nanocrystals reinforced PHBV/PVA coaxial electrospun nanofibers for active food packaging

TÜBİTAK Uluslararası İkili İşbirliği Projesi , 2559 - TÜBİTAK – MoESTD (Sırbistan) İkili İşbirliği Programı

(Proje Özeti)
Kahyaoğlu L. N. (Yürütücü), Filipovic V.(Yürütücü)

2022 - 2025

2022 - 2025

Characterization of Aronia Extract/Cellulose Nanocrystals/Thermoplastic Starch Films for Smart Food Packaging

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

KAHYAOĞLU L. N. (Yürütücü)

2022 - 2025

2022 - 2025

Sürdürebilir ve Akıllı Gıda Paketleme Sistemi

TÜBİTAK Uluslararası Çoklu İşbirliği Projesi

KAHYAOĞLU L. N. (Yürütücü), BOYACI İ. H.

2022 - 2024

2022 - 2024

Metal Organik Çerçeveli Elektrospun Hibrit Nanofiber Kullanan Akıllı Telefon Tabanlı Kolorimetrik Gıda Tazelik Algılama SistemiSürdürülebilir Kalkınma

TÜBİTAK Uluslararası İkili İşbirliği Projesi , 2523 - Kore Ulusal Araştırma Vakfı (NRF) İkili İşbirliği Programı

Kahyaoğlu L. N. (Yürütücü), ŞÜMNÜ S. G.

2020 - 2022

2020 - 2022

Gıda Tazeliğini Çok Katmanlı Kolorimetrik Sensör Film Kullanarak Akıllı Telefon Uygulaması Vasıtası ile İzlemek

TÜBİTAK Uluslararası İkili İşbirliği Projesi , 2535 - İran Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanlığı (MSRT) ile İkili İşbirliği Programı

KAHYAOĞLU L. N. (Yürütücü)

2020 - 2022

2020 - 2022

Gıda Bozulmasının Takibinde Karbon Nanonoktaları ile Kuvvetlendirilmiş Kolorimetrik Balık Jelatini Filmlerinin Kullanılması

TÜBİTAK Projesi , 3501 - Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı

KAHYAOĞLU L. N. (Yürütücü)

2020 - 2021

2020 - 2021

Gıda Paketleme Uygulamaları İçin Zeolitik İnidazol Çerçeve-8 ile Antimikrobiyal Film Yapımı

TÜBİTAK Projesi , 1002 - Hızlı Destek Programı

KAHYAOĞLU L. N. (Yürütücü)

2019 - 2021

2019 - 2021

Gıda bozulmalarının tespiti için kurkumin temelli kolorimetrik biyofilm geliştirilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

KAHYAOĞLU L. N. (Yürütücü)

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Kasım 2024

Kasım 2024

FOOD BIOSCIENCE

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Kasım 2024

Kasım 2024

INNOVATIVE FOOD SCIENCE AND EMERGING TECHNOLOGIES

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Kasım 2024

Kasım 2024

FOOD RESEARCH INTERNATIONAL

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Ekim 2024

Ekim 2024

INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Ekim 2024

Ekim 2024

FOOD CHEMISTRY

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2024

Ağustos 2024

FOOD HYDROCOLLOIDS

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Haziran 2024

Haziran 2024

JOURNAL OF HAZARDOUS MATERIALS MANAGEMENT - HANDLING - DISPOSAL - RISK - ASSESSMENT

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Haziran 2024

Haziran 2024

INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2024

Mayıs 2024

FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2024

Mayıs 2024

APPLIED FOOD RESEARCH

ESCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2024

Mart 2024

FOOD PACKAGING AND SHELF LIFE

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Ocak 2024

Ocak 2024

FOOD HYDROCOLLOIDS

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Ocak 2024

Ocak 2024

FOOD CHEMISTRY

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Ocak 2024

Ocak 2024

FOOD CHEMISTRY

SCI Kapsamındaki Dergi

Eylül 2023

Eylül 2023

FOOD HYDROCOLLOIDS

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2023

Ağustos 2023

INTERNATIONAL JOURNAL OF SUSTAINABLE ENGINEERING

ESCI Kapsamındaki Dergi

Haziran 2023

Haziran 2023

FOOD CHEMISTRY

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Şubat 2023

Şubat 2023

SUSTAINABLE FOOD TECHNOLOGY

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Aralık 2022

Aralık 2022

BIOMASS CONVERSION AND BIOREFINERY

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Bilimsel Projelerde Hakemlikler

Mayıs 2024

Mayıs 2024

TÜBİTAK Projesi

2216-B TÜBİTAK-TWAS Doktora Sırası ve Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Türkiye

Haziran 2022

Haziran 2022

TÜBİTAK Projesi

1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Türkiye



Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

27 Kasım 2023 - 29 Kasım 2023

27 Kasım 2023 - 29 Kasım 2023

9th International Conference on Food Chemistry&Technology

Katılımcı

Paris-Fransa

10 Aralık 2022 - 13 Aralık 2022

10 Aralık 2022 - 13 Aralık 2022

1st International Conference on Scientific and Academic Research

Katılımcı

Konya-Türkiye

11 Kasım 2022 - 12 Kasım 2022

11 Kasım 2022 - 12 Kasım 2022

4th Euro Congress on November 11-12, 2022 | Rome, Italy DIABETES & FOOD TECHNOLOGY

Oturum Başkanı

Rome-İtalya

03 Mart 2022 - 06 Mart 2022

03 Mart 2022 - 06 Mart 2022

Gıda Kimyası Kongresi

Katılımcı

Antalya-Türkiye

26 Haziran 2018 - 30 Haziran 2018

26 Haziran 2018 - 30 Haziran 2018

2nd International Congress on Advances in Bioscience and Biotechnology (ICABB)

Katılımcı

Podgorica-Karadağ

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 513

h-indeksi (WOS): 11