Akademik Unvanlar
-
2020 - Devam Ediyor Prof. Dr.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
-
2014 - 2020 Doç. Dr.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
-
2005 - 2014 Yrd. Doç. Dr.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
-
2004 - 2005 Öğretim Görevlisi Dr.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Akademi Dışı Deneyim
-
2005 - Devam Ediyor Assistant Professor
Middle East Technical University
-
2006 - 2007 Compulsory Military Service
Quartermaster&Finance School and Training Center Command
-
2004 - 2005 Instructor/Reader
Middle East Technical University
-
2001 - 2004 Assistant
Pennsylvania State University
-
1998 - 2001 Assistant
University of Gaziantep
Yönetilen Tezler
-
Monitoring and modelling of moisture content with nuclear magnetic resonance (NMR)
ÇEKMECELİOĞLU D. (Danışman)
B.SELÇUK(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2022 -
Immobilization of Actinobacillus succinogenes by using alginate for succinic acid production from dairy wastes
ÇEKMECELİOĞLU D. (Danışman)
U.UYSAL(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2022 -
Formulation of food processing wastes for co-production of bacterial pectinase and cellulase enzymes
ÇEKMECELİOĞLU D. (Danışman)
M.ÖZZEYBEK(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2022 -
Production of lactic acid by simultaneous saccharification and fermentation of horse chestnut shell by using Lactobacillus casei
ÇEKMECELİOĞLU D. (Danışman)
Z.BAŞAK(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2022 -
Production and high hydrostatic pressure assisted extraction of microbial oil from lipomyces starkeyi and rhodosporidium toruloides
ÇEKMECELİOĞLU D. (Danışman)
A.TUHANİOĞLU(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2021 -
Sentetik şeker kullanarak üretilen mikrobiyal yağın değerlendirilmesi ve optimizasyonu.
ÇEKMECELİOĞLU D. (Danışman)
-
Karbon kaynağı olarak üzüm posası hidrolizatı ve sentetik şeker kullanılarak batık kültür fermantasyonla bakteriyel selülaz üretimi.
ÇEKMECELİOĞLU D. (Danışman)
-
Pectinase production using apple pomace as carbon source by mixed culture fermentation
ÇEKMECELİOĞLU D. (Eş Danışman), SON Ç. D. (Eş Danışman)
-
Energy balance and biodegradability assessments for food waste composting under various C:N ratios and air flow rates
ÇEKMECELİOĞLU D. (Danışman)
-
Microbial detoxification of groundnut meal naturally contaminated with aflatoxin using Rhodococcus erythropolis
ÇEKMECELİOĞLU D. (Danışman)
-
Microbial production of alkaline pectinase from hazelnut shell
ÇEKMECELİOĞLU D. (Danışman)
-
Xylanase production by mixed culture submerged fermentation
ÇEKMECELİOĞLU D. (Danışman)
-
Hemicellulose coating as a substitute of sulfuring for apricot drying
ÇEKMECELİOĞLU D. (Danışman)
-
Finite element modelling and simulation of drying isotropic and anisotropic food samples
ÇEKMECELİOĞLU D. (Danışman)
-
Hemicellulose extraction from agro-food industrial wastes and its application in foods
ÇEKMECELİOĞLU D. (Danışman)
H.YILMAZ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2012 -
Endüstriyel tarımsal - gıda atıklarından hemiselüloz özütlenmesi ve gıdalarda kullanılması.
ÇEKMECELİOĞLU D. (Danışman)
-
Optimization of bioethanol production from kitchen waste
ÇEKMECELİOĞLU D. (Danışman)