Eğitim Bilgileri
2004 - 2012
2004 - 2012Doktora
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2001 - 2004
2001 - 2004Yüksek Lisans
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
1997 - 2001
1997 - 2001Lisans
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2012
2012Doktora
Characterization and analysis of the antioxidant capacity of functional phenolics oxidized by Scytalidium thermophilum catalase phenol oxidase (CATPO)
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2004
2004Yüksek Lisans
Cloning and Characterizatıon of Industrially Important Alpha-Galactosidase Genes from the Human Pathogen Aspergıllus fumigatus
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Yabancı Diller
C1 İleri
C1 İleriİngilizce
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Unvanlar / Görevler
2009 - Devam Ediyor
2009 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi Dr.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2001 - 2008
2001 - 2008Araştırma Görevlisi
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Akademi Dışı Deneyim
2012 - Devam Ediyor
2012 - Devam EdiyorBaş Denetçi
Türk Akreditasyon Kurumu
2009 - Devam Ediyor
2009 - Devam EdiyorTeknik Denetçi
Türk Akreditasyon Kurumu
Yönetilen Tezler
2016
2016Yüksek Lisans
Design and characterization of capsaicin loaded nanoemulsions
SÖYLER U. B. (Eş Danışman), ÖZTOP H. M. (Eş Danışman)
E.AKBAŞ(Öğrenci)
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2021
2021Improving the Recovery of Phenolic Compounds from Spent Coffee Grounds (SCG) by Environmentally Friendly Extraction Techniques
Okur İ., Soyler B., Sezer P., Oztop M. H., Alpas H.
MOLECULES , cilt.26, sa.3, 2021 (SCI-Expanded)
2019
2019Physicochemical and Antimicrobial Properties of Oleoresin Capsicum Nanoemulsions Formulated with Lecithin and Sucrose Monopalmitate
Akbas E., Söyler U. B., Oztop M. H.
APPLIED BIOCHEMISTRY AND BIOTECHNOLOGY , cilt.188, ss.54-71, 2019 (SCI-Expanded)
2018
2018Formation of capsaicin loaded nanoemulsions with high pressure homogenization and ultrasonication
Akbaş E., Soyler B., Oztop M. H.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , cilt.96, ss.266-273, 2018 (SCI-Expanded)
2017
2017Capsaicin emulsions: Formulation and characterization
Akbas E., Söyler U. B., Oztop M. H.
JOURNAL OF DISPERSION SCIENCE AND TECHNOLOGY , cilt.38, ss.1079-1086, 2017 (SCI-Expanded)
2017
2017Wheatgrass juice to wheat grass powder: Encapsulation, physical and chemical characterization
Akbas E., KILERCIOGLU M., ONDER O. N., KOKER A., Soyler B., Oztop M. H.
JOURNAL OF FUNCTIONAL FOODS , cilt.28, ss.19-27, 2017 (SCI-Expanded)
2010
2010Cloning and heterologous expression of the extracellular alpha-galactosidase from Aspergillus fumigatus in Aspergillus sojae under the control of gpdA promoter
Gurkok S., Soyler B., Biely P., Ogel Z. B.
JOURNAL OF MOLECULAR CATALYSIS B-ENZYMATIC , cilt.64, sa.3-4, ss.146-149, 2010 (SCI-Expanded)
2009
2009A New Mathematical Approach in Environmental and Life Sciences: Gene-Environment Networks and Their Dynamics
Weber G. -., Alparslan-Gok S. Z., Soyler B.
ENVIRONMENTAL MODELING & ASSESSMENT , cilt.14, sa.2, ss.267-288, 2009 (SCI-Expanded)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
2017
2017Ultrasound assisted production and physical characterisation of oleoresin capsicum nanoemulsions with lecithin and sucrose monopalmitate
AKBAŞ E., SÖYLER U. B., ÖZTOP H. M.
31st EFFoST International Conference, Sitges, İspanya, 13 - 16 Kasım 2017
2016
2016Effect of homogenization type on the formation of capsaicinloaded nanoemulsions
AKBAŞ E., SÖYLER U. B., ÖZTOP H. M.
2nd Congress on Food Structure & Design, 26 - 28 Ekim 2016
2016
2016Effect of Surfactant Type on Antimicrobial Activity of Capsaicin Loaded Nanoemulsions
AKBAŞ E., SÖYLER U. B., ÖZTOP H. M.
4th International ISEKI Food Conference, 6 - 08 Temmuz 2016
2015
2015Kapsaisinin Antimikrobiyel Etkisinin Nanoemülsiyon Sistemleri ile Arttırılması
AKBAŞ E., SÖYLER U. B., ÖZTOP H. M.
5. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 7 - 08 Mayıs 2015
Desteklenen Projeler
2018 - 2022
2018 - 2022Türkiye’ye Özgü bir Ürün olan Lavaş Ekmeğinin Raf Ömrünün Propolis Ekstraktı Eklenerek Uzatılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
SÖYLER U. B. (Yürütücü), ÖKMEN Z. A.
2018 - 2020
2018 - 2020Çimlendirme İşleminin Bakliyat Ürünlerinin Mineral İçerikleri Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖKMEN Z. A. (Yürütücü), SÖYLER U. B.
2016 - 2017
2016 - 2017İki Farklı Ceviz Çeşidinin (Kültür Cevizi ile Doğal Ceviz) Vitamin ve Omega 3/6 İçeriklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖKMEN Z. A. (Yürütücü), SÖYLER U. B.
2015 - 2016
2015 - 2016Kapsaisin Yüklü Nanoemülsiyonların Tasarlanması Ve Karakterizasyonu
TÜBİTAK Projesi
SÖYLER U. B., ÖZTOP H. M. (Yürütücü)
2014 - 2015
2014 - 2015Yeşil Yapraklı Sebzelerde Pestisit Kalıntılarının Uzaklaştırılması için Yöntem Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
MERT B. (Yürütücü), SÖYLER U. B.
2013 - 2013
2013 - 2013