Akademik Unvanlar
-
1991 - Devam Ediyor Prof. Dr.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Yönetimsel Görevler
-
2021 - Devam Ediyor Anabilim/Bilim Dalı Başkanı
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Akademi Dışı Deneyim
-
1989 - 1991 Araştırma asistanı
Alman Kültür Koleksiyonu, Braunschweig, Almanya
Yönetilen Tezler
-
The effects of sequential inoculation of non-saccharomyces and saccharomyces yeasts from spontaneously fermented grape must varieties on kalecik karasi wine and molecular characterization of saccharomyces and lachancea thermotolerans isolates
GÜLTEKİN G. C. (Danışman)
G.PINAR(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2021 -
Interaction of intestinal microbiota and intestinal epithelial health in high carbohydrate diet
GÜLTEKİN G. C. (Danışman)
M.SEFA(Öğrenci), Doktora, 2021 -
Şaraptan izole edilmiş yabanı saccharomyces-dışı mayaların pcr-rflp ile moleküler tanımlanması ve rapd ile suş farklılaştırması
GÜLTEKİN G. C. (Danışman)
-
Utilization of whey powder in the encapsulation of Lactobacillus acidophilus by spray drying for the production of probiotic yogurt
GÜLTEKİN G. C. (Danışman)
-
Physiological traits of Saccharomyces cerevisiae strains isolated from traditional wines in Turkey
GÜLTEKİN G. C. (Danışman)
-
Molecular identification and probiotic properties of Lactobacillus acidophilus group isolates from Turkish kefir
GÜLTEKİN G. C. (Danışman)
Ş.GÜLEL(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2014 -
Türk kefirinden izole edilen ‘lactobacillus acidophilus grup’ izolatlarının moleküler tanımlanması ve probiyotik özellikleri.
GÜLTEKİN G. C. (Eş Danışman), Gültekin G.(Eş Danışman)
-
Salmonella Patojeninin belirlenmesi için moleküler genetik metotların geliştirilmesi.
GÜLTEKİN G. C. (Eş Danışman), Gültekin G.(Eş Danışman)
-
Probiyotik mikroorganizmaların pazarlama sonrası, depolama süresindeki canlılıkları.
GÜLTEKİN G. C. (Eş Danışman), Gültekin G.(Eş Danışman)
-
Genetiği değiştirilmiş mısırların tesbiti ve miktar tayini için PZR yöntemleri geliştirilmesi.
GÜLTEKİN G. C. (Danışman)
-
Domatesteki cry1ac ve sam-k gen hatları için pzr ve eş zamanlı pzr kullanılarak analiz metodlarının geliştirilmesi.
GÜLTEKİN G. C. (Danışman)
-
Geleneksel Türk yoğurtlarından laktik kültür olarak izole edilen lactobacillus delbrueckii subspecies bulgaricus ve streptococcus thermophilus karakterizasyonu ve streptococcus thermophilusların crispr analizi ve mlst kullanılarak alttiplendirilmesi.
GÜLTEKİN G. C. (Danışman)
-
lactobacillus delbrueckii alttür bulgaricus ve streptococcus thermophilus moleküler tanıları ve tiplendirilmeleri.
GÜLTEKİN G. C. (Danışman)
-
Domates ve domates tohumlarında genetik modifikasyonunun tespiti ve CRY1AC ve SAMK genlerinin gen ve konstrakt spesifik PZR yöntemleri ile saptanması.
GÜLTEKİN G. C. (Danışman)
-
Domates tohumlarında genetik modifikasyon taraması ve raf ömrü uzatılmış domates tohumlarının tanımlanması
GÜLTEKİN G. C. (Danışman)
-
Salmonella typhimurium için serotip spesifik dna işaretleyicisinin rapd-pcr metodu ile tanısı.
GÜLTEKİN G. C. (Danışman)
-
TUz Gölü bakteri izolatlarının yağ asidi metil ester analizi ve hücre dışı enzimlerinin karakterizasyonu.
GÜLTEKİN G. C. (Danışman)