Akademik Unvanlar
-
2015 - Devam Ediyor Prof. Dr.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
-
2011 - 2015 Doç. Dr.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
-
2008 - 2011 Yrd. Doç. Dr.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
-
2006 - 2008 Öğretim Görevlisi
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi
-
2005 - 2006 Araştırma Görevlisi
Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi
-
2000 - 2004 Araştırma Görevlisi
Purdue University, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
1998 - 1998 Araştırma Görevlisi
Michigan State University, Mühendislik, Gıda Mühendisliği
Akademi Dışı Deneyim
-
2015 - Devam Ediyor TSE GIDA TARIM HAYVANCILIK KURUL BAŞKANLIĞI
BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI
-
2014 - 2015 Visiting Researcher
Max Planck Institute
-
2004 - 2006 Arge Mühendisi
ConAgra Foods
-
1996 - 1998 Vardiya Şefi
ETİ GIDA
Yönetilen Tezler
-
İsraf edilen ekmeklerin köpek yemlerinde yeni bir hammadde olarak kullanımı ve ürünlerin fiziko-kimyasal özellikleri ile invitro sindirilebilirliklerinin belirlenmesi
MERT B. (Danışman)
E.MEVLİYAOĞULLARI(Öğrenci), Doktora, 2022 -
Production and characterization of microfluidized olive powder
MERT B. (Danışman)
S.ARĞÜN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2022 -
Developing enteral feeding formulations with different protein sources, rheological characterization and microstructural analysis of these formulations
MERT B. (Danışman)
G.UĞUR(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2021 -
Nar suyu konsantresinde depolama süresi boyunca oluşan bulanıklığın engellenmesi.
MERT B. (Danışman)
-
Farklı wax türlerinin kakao kreması üzerindeki etkisi.
MERT B. (Danışman)
-
Characterization and formulation of gelatin based soft candies
Öztop H. M., Mert B. (Eş Danışman)
-
Peanut milk production by the microfluidization, physicochemical, textural and rheological properties of peanut milk products; yoghurt and kefir
MERT B. (Danışman)
-
Effect of microfluidized onion skin addition on the quality of extrudates
-
Effect of some intense sweeteners on rheological, textural and sensory properties of chocolate
MERT B. (Eş Danışman), ÖZTOP H. M. (Eş Danışman)
-
Effect of different freezing rates on the texture and quality parameters of selected fruit and vegetable
MERT B. (Eş Danışman), BAYINDIRLI A. (Eş Danışman)
-
Production of micro and nano fibers from hazelnut skin and utilization in biscuits
BAYINDIRLI A. (Eş Danışman), MERT B. (Eş Danışman)
-
Production and characterization of microparticulated corn zein, and its applications on emulsions and bread-making
MERT B. (Danışman)
O.KAAN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2014 -
Mikro tanecikli mısır zeininin üretimi ve karakterize edilmesi; ve emülsiyonlarda ve ekmek yapımında uygulamaları.
MERT B. (Danışman)
-
Effect of tomato, red pepper and carrot pulp addition on the quality of extrudates
-
Utilization of inulin as fat replacer in cake and mayonnaise
MERT B. (Danışman)
-
Production of cacao micro and nano fibers and utilization in cakes
MERT B. (Danışman)
-
Production of micro and nano fibers from hazelnut skin and utilization in cakes
MERT B. (Danışman)
-
Effect of different wheat varieties on pasta quality
MERT B. (Danışman)
-
Chemical and rheological properties of yoghurt produced by lactic acid cultures isolated from traditional Turkish yoghurt
MERT B. (Danışman)
-
Application of high dynamic microfluidization to improve some quality parameters and stability of orange juice
BAYINDIRLI A. (Eş Danışman), MERT B. (Eş Danışman)
-
Effect of hydrogenation conditions on rheological and micro-structural properties of fats
MERT B. (Danışman)
-
Utilization of wheat bran fiber in crackers
MERT B. (Danışman)
-
Conversion of lignocellulosic biomass into nanofiber by microfluidizatiin and its effect on the enzymatic hydrolysis
MERT B. (Danışman)
S.YAVAŞ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2010 -
Producing micro and nano fibers having high water holding capacity from tomato and wheat waste products and using them in model foods
MERT B. (Danışman)
-
Effect of high hydrostatic pressure (HHP) and high dynamic pressure (HDP) on stability and rheological properties of model oil-in-water emulsions
-
Lignodelülozik biyokütleden mikroakışkanlaştırıcı ile nanolif elde edilmesi ve bunun enzimatik hidrolize etkisi.
ÖGEL Z. B. (Eş Danışman), MERT B. (Eş Danışman)