Metrikler
Eğitim Bilgileri
1987 - 1992
1987 - 1992Doktora
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
1985 - 1987
1985 - 1987Yüksek Lisans
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), Türkiye
1980 - 1985
1980 - 1985Lisans
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
1991
1991Doktora
Kinetic Aspects of Leavening with Mixed Cultures of Lactobacillus plantarum and Saccharomyces cerevisiae
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Meslek Yüksek Okulu
1987
1987Yüksek Lisans
Kinetics of Antibiotic Resistance Development by S.thermophilus
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Araştırma Alanları
Gıda Biyoteknolojisi
Hububat Teknolojisi
Şeker, Şurup, Nişasta, Şekerleme Teknolojisi
Akademik Ünvanlar / Görevler
2008 - Devam Ediyor
2008 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi Dr.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Meslek Yüksek Okulu, Meslek Yüksek Okulu
2008 - Devam Ediyor
2008 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi Dr.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Meslek Yüksek Okulu, Meslek Yüksek Okulu
1993 - 2008
1993 - 2008Yrd. Doç. Dr.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Meslek Yüksek Okulu, Teknik Programlar Bölümü
1992 - 1993
1992 - 1993Öğretim Görevlisi
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Meslek Yüksek Okulu, Meslek Yüksek Okulu
1986 - 1992
1986 - 1992Araştırma Görevlisi
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Yönetimsel Görevler
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorAkademik Performans D. Kurulu Üyesi
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Meslek Yüksek Okulu, Meslek Yüksek Okulu
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam EdiyorMeslek Yüksekokulu Yönetim Kurulu Üyesi
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Meslek Yüksek Okulu, Meslek Yüksek Okulu
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam EdiyorMeslek Yüksekokulu Kurulu Üyesi
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Meslek Yüksek Okulu
1996 - 2008
1996 - 2008Bölüm Başkanı
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Meslek Yüksek Okulu, Teknik Programlar Bölümü
1994 - 1996
1994 - 1996Bölüm Başkan Yardımcısı
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Meslek Yüksek Okulu, Teknik Programlar Bölümü
Akademi Dışı Deneyim
1993 - Devam Ediyor
1993 - Devam EdiyorAssistant Professor
METU, VSHE, Assistant Professor
1992 - 1993
1992 - 1993Instructor/Reader
METU, VSHE, Instructor/Reader
1986 - 1992
1986 - 1992Assistant
METU, Food Eng., Assistant
Yönetilen Tezler
2000
2000Yüksek Lisans
Drying and Stabilization of Wheat Germ
Yöndem Makascıoğlu F. (Eş Danışman), Kıncal N. S.
B.Gürün(Öğrenci)
1999
1999Yüksek Lisans
Pilot Scale Purification of wheat Starck Milk Using Hydrocyclones
Yöndem Makascıoğlu F. (Eş Danışman), Kıncal N.
K.Aksoy(Öğrenci)
Makaleler
Tümü (6)
SCI-E, SSCI, AHCI (6)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (6)
Scopus (6)
2005
20051. Use of a spouted bed to improve the storage stability of wheat germ followed in paper and polyethlyene packages
YONDEM-MAKASCIOGLU F., GURUN B., Dik T., KINCAL N.
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
, cilt.85, sa.8, ss.1329-1336, 2005 (SCI-Expanded, Scopus)
2003
20032. Hydrolysis of freshly prepared wheat starch fractions and commercial wheat starch using alpha-amylase
SAKINTUNA B., BUDAK O., Dik T., YONDEM-MAKASCIOGLU F., KINCAL N.
CHEMICAL ENGINEERING COMMUNICATIONS
, cilt.190, ss.883-897, 2003 (SCI-Expanded, Scopus)
2002
20023. Wet separation of wheat flours into starch and gluten fractions: the combined effects of water to flour ratio-dough maturation time and the effects of flour aging and ascorbic acid addition
Dik T., YONDEM-MAKASCIOGLU F., AYTAC C., KINCAL N.
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
, cilt.82, sa.4, ss.405-413, 2002 (SCI-Expanded, Scopus)
2002
20024. Separation of bread wheat flours into starch and gluten fractions: effect of water temperature alone or in combination with water to flour ratio
YONDEM-MAKASCIOGLU F., Dik T., KINCAL N.
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
, cilt.82, sa.4, ss.414-420, 2002 (SCI-Expanded, Scopus)
1992
19925. KINETIC ASPECTS OF LEAVENING WITH MIXED CULTURES OF LACTOBACILLUS-PLANTARUM AND SACCHAROMYCES-CEREVISIAE
YONDEM F., OZILGEN M., BOZOGLU F.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT & TECHNOLOGIE
, cilt.25, sa.2, ss.162-167, 1992 (SCI-Expanded)
1989
19896. GROWTH-KINETICS OF STREPTOCOCCUS-THERMOPHILUS AT SUBBACTERIOSTATIC PENICILLIN-G CONCENTRATIONS
YONDEM F., OZILGEN M., BOZOGLU F.
JOURNAL OF DAIRY SCIENCE
, cilt.72, sa.10, ss.2444-2451, 1989 (SCI-Expanded, Scopus)