Fizik, Yoğun Madde, yoğunlaştırılmış maddenin yapısı, termal, mekanik, elektrik, manyetik ve optik özelliklerini inceleyen kaynakları kapsamaktadır. Bu kategoride ele alınan konular süperiletkenlik, yüzeyler, arayüzler, ince filmler, dielektrikler, ferroelektrikler ve yarı iletkenleri içerir. Bu kategori aynı zamanda eski Katı Hal Fiziği kategorisinin yanı sıra yoğunlaşmış akışkanlar üzerindeki kaynakları da içermektedir.
Fizik, Matematik, fizikteki matematiksel yöntemlere odaklanan kaynakları içerir. Fizikteki uygulamaları olan mantık, set teorisi, cebir, grup teorisi, fonksiyon teorisi, analiz, geometri, topoloji ve olasılık teorisi kaynakları içerir.
Fizik, Multidisipliner, fiziğe genel veya disiplinlerarası yaklaşımı olan kaynakları kapsar. Bu kategori aynı zamanda teorik ve deneysel fiziğin yanı sıra birçok fizik alanıyla ilgisi olan özel konuları içermektedir.
Fizik, Parçacıklar ve Alanlar, temel parçacıkların ve rezonansların yapısı ve özelliklerinin incelenmesi ve bunların etkileşimleri üzerine kaynaklar içerir. Bu kategorideki kaynaklar yüksek enerjili fiziğe odaklanır. Düşük enerjili fizik, PHYSICS, NUCLEAR kategorisinde yer almaktadır.